Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Cheesecake met witte chocolade

  • Bakken

Cheesecake met witte chocolade
We hebben weer een ontzettend lekker maar machtig “bakrecept” voor jullie: cheesecake met witte chocolade. En we hebben niet alleen foto’s van de bereiding gemaakt maar ook een filmpje! Het recept is niet moeilijk te bereiden maar je moet wel een beetje geduld hebben, aangezien de taart minimaal 6 uur in de koelkast moet afkoelen en opstijven. Maar na 6 uur heb je dan ook wel een heerlijk resultaat!

Recept voor 8-10 personen/1 cheesecake met witte chocolade
Tijd: 30 min. + minimaal 6 uur in de koelkast

Benodigdheden:

  • 500 gram witte chocola
  • 250 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram boter
  • 200 gram biscuitjes (digestive)
  • 125 gram suiker
  • 250 gram mascarpone

 photo IMG_0279_zps42b0a25e.jpg
Bereidingswijze:


Bekleed je springvorm (24 cm) met bakpapier. Verkruimel vervolgens de biscuitjes met een keukenmachine of je doet de biscuitjes in een plastic zakje en dan rol je er met een deegroller overheen. Smelt vervolgens de boter in de magnetron en meng deze met de koekkruimels. Doe beboterde koekkruimels in de springvorm, en druk het met een vork aan zodat er een bodem ontstaat.
 photo IMG_0290_zps5e7c05d4.jpg
Smelt vervolgens de witte chocolade, au bain-marie.
 photo IMG_0294_zpsf5a69971.jpg
Als de chocolade is gesmolten, zet je de kom eventjes opzij en meng je in een andere kom de suiker met de mascarpone, de slagroom en de monchou.
 photo IMG_0296_zps1d826f73.jpg
Als dit goed gemengd is, een paar klontjes is niet erg, voeg je de gesmolten witte chocola toe. Mix dit met elkaar totdat alles goed gemengd is. Eventueel kun je ook nog een beetje vanille toevoegen aan dit mengsel. Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad. Zet vervolgens de taart voor minimaal 6 uur in de koelkast.

Tip: eventueel kun je nog een soort frambozensiroopje maken voor over de cheesecake met witte chocolade. Je doet circa 200 gram frambozen met 1 eetlepels suiker en een scheutje water in een pannetje. Dit verwarm je totdat je een frambozen puree hebt. Doe de frambozen puree vervolgens in een zeef en druk dit aan. De frambozen siroop die je dan overhoudt giet je over de taart. Wij hebben dit trouwens pas gedaan nadat de taart al 6 uur in de koelkast stond.
compote
Meer cheesecake recepten kun je hier vinden.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken