Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakt banaan-nutella ijs

  • Dessert

 photo IMG_2092_zps697f6a87.jpg

En om in de Nutella sfeer te blijven, hebben we nog een heel lekker en simpel recept met Nutella, namelijk: banaan-nutella ijs. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig voor dit lekkere recept en een beetje geduld.

Benodigdheden:

  • 2 bananen
  • 1 theelepel cacao
  • 1 eetlepel nutella

Bereidingswijze:
Verwijder de schil van de bananen en snijd de bananen in plakjes van circa 1 cm. Leg de plakjes banaan op een bakplaat of een bord met daarop wat bakpapier. Zet het bord/bakplaat vervolgens voor een paar uur in de diepvries totdat de plakjes banaan hard zijn geworden. Doe vervolgens de plakjes banaan, de cacao en de nutella in een keukenmachine/blender en meng het geheel net zolang totdat het een mooi glad geheel is geworden. Het kan zijn dat je tussendoor soms even met een lepel de bodem van de blender moet leeg schrapen. Meng het geheel net zo lang totdat het de structuur heeft van zacht softijs.

Je kunt vervolgens het ijs meteen serveren of het terugzetten in de vriezer totdat je het wilt eten. Laat het ijs niet meer dan 2 uur in de vriezer staan want dan moet je het vervolgens eerst een beetje laten ontdooien als je het wilt eten.

 photo IMG_2082_zps4d06222b.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken