6x onze favoriete muffin recepten

muffin recepten

We gaan jullie vandaag laten zien welke muffin recepten bij ons favoriet zijn. Als ik bijvoorbeeld denk aan een chocolade muffin met een zelfgemaakte chocoladesaus, dan loopt het water in mijn mond, zo lekker! We laten niet alleen zoete muffins zien (met suiker), maar ook aan hartige en gezonde muffins. Ben je benieuwd naar onze favorieten, lees dan verder.

Ei-muffins

 Je kunt deze ei-muffins met of zonder bladerdeeg maken, net wat je lekker vindt. Wij hebben gekozen voor een vulling van prei, kipfilet en een beetje geraspte kaas. Maar je kunt natuurlijk ook voor andere ingrediënten kiezen.

muffin recepten

Chocolade muffin met zelfgemaakte chocoladesaus

Hoe lekker zien deze muffins eruit?! Serveer de chocolademuffins met de zelfgemaakte chocoladesaus en een bolletje ijs. Een super lekker en simpel dessert!

muffin recepten

Winterse muffins

Ook als het geen winter is zijn deze muffins ontzettend lekker. Ze zijn helaas niet zo gezond maar af en toe een keertje zondigen is ook niet erg.

winterse muffins

Hartige muffins met paprika, pijnboompitten en bosui

Wel eens hartige muffins geproefd? Nee? Duik dan nu de keuken in en maak dit lekkere recept! Wij hebben gekozen voor een vulling van paprika, pijnboompitten en bosui maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere ingrediënten. 

muffin recepten

Gezonde boekweitmuffins

Deze muffins zijn gemaakt met boekweitmeel die je onder andere kunt kopen bij de Albert Heijn en de Jumbo. Boekweit zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent, het zit vol met eiwitten, is glutenvrij en is onder andere rijk aan vitamine B, magnesium en antioxidanten. 

 boekweitmuffins

Gezonde choco muffins

Binnen 15 minuten staan deze lekkere en gezonde muffins met banaan en cacao in de oven. Verdubbel bijvoorbeeld het recept om voor de rest van de week een voorraadje te hebben. 

Gezonde choco-muffins

Wat is jouw favoriete muffin recept?

Onze kookboeken

3 reacties op “6x onze favoriete muffin recepten”
  • Ze zien er allemaal echt heerlijk uit en ik heb de pagina dan ook opgeslagen! Maar de chocolade met saus en de gezonde met banaan en cacao spreken me het meeste aan. Daarvan loopt het water me in de mond en moet ik slikken om niet te gaan kwijlen. Zo lekker vind ik chocolade. Maar die met boekweit trekt me ook best wel. Ze zijn allemaal gewoon erg lekker!
    Het zijn ook handige tussendoortjes om in de vriezer te hebben vind ik. Zelfs onverwachte gasten lusten meestal wel een muffin bij de koffie. Lekker makkelijk.
    Groetjes
    Marja. :-).

  • Nu heb ik zin om de keuken in te duiken!

  • De chocolade muffins zien er erg heel lekker uit! Vooral met het bolletje ijs en de caramel, restaurant waardig haha! Krijg er in ieder geval enorme trek van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *