Achter de schermen #49

Hoi allemaal! Zijn jullie ook al bezig met het kerstdiner? Wij zijn de afgelopen week weer druk in de weer geweest met lekkere en simpele kerstrecepten. Tot en met kerst laten we jullie zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Benieuwd? Houd dan Lekker en Simpel in de gaten want elke dag komt er wel een kerstartikel of kerstrecept online.

Zondag maakten we een grote portie lasagne. De helft aten we zondag en de andere helft aten we maandag (met een simpele salade van komkommer en tomaat).
IMG_2403
Dinsdag maakte ik risotto, een beetje geimproviseerd met prei, paprika, ui, rode peper, groentenbouillon en pijnboompitten.
IMG_2407
Ook gingen we deze week aan de slag met het recept van chefkok Hans van Wolde. We waren namelijk uitgedaagd om zijn recept voor een frisse garnalencocktail naar eigen smaak aan te passen. Het recept kun je hier vinden (ideaal voor Kerst!):
Kerstgerecht: frisse garnalencocktail
Woensdag stond ik de hele dag in de keuken en maakte ik onder andere iets met deze candy canes 🙂
IMG_2421
Woensdag hadden we zin in pizza. In Lelystad kun je pizza bestellen die echt super lekker is, heel dun en krokant. Ik bestelde een pizza met kip, ui, paprika en tomaat en Jorrit bestelde een pizza (met hoe kan het ook anders) 4 kazen.
IMG_2426
Donderdag ontvingen we een kerstpakketje van de Aldi met allemaal kerstproducten. Van kreeftensoep tot dadels met chocolade. Erg leuk!
IMG_2445
Donderdagavond aten we gebakken aardappeltjes met sperziebonen en een kip krokantje. (dit eten we meestal als ik even geen inspiratie heb haha)
IMG_2453
Donderdag ontvingen we een pakket van Ikea met daarin 2 boeken met allemaal lekkere recepten. Daar zijn we natuurlijk altijd blij mee 🙂
IMG_2455 IMG_2456
In de doos van de Ikea zat ook zo’n bolletje die je vroeger op school altijd maakte. Beer vond het meteen een leuk speeltje haha.
IMG_9050
Ook hebben we sinds kort een Quooker, waar we echt heel blij mee zijn. Er gaan dus tegenwoordig heel wat kopjes thee er doorheen. Lees hier ons artikel over de Quooker en houd Lekker en Simpel in de gaten want er komt aan het eind van deze week een SUPER toffe winactie aan!
IMG_4261
Vrijdagavond ging ik met mijn nicht naar het Allerhande festival in het spoorwegmuseum in Utrecht. Het was echt super mooi aangekleed, helemaal in kerststijl. Daarnaast kon je overal hapjes proeven zoals sushi, kiprollade, rookvlees, chocolade, chocolademelk, brood, kaas enzovoort.
IMG_9054 IMG_9055
Ook stond er een kraampje van Yoghurt Barn. Ik ben gek op deze yoghurt, dus we haalden allebei een bakje voor 1 euro met toppings naar keuze.
IMG_9059
Ik koos voor frambozen, pure chocolade en karamelsaus, jammie!
IMG_9060
En toen was het alweer weekend. Zaterdagmiddag gingen Jorrit en ik even naar Amsterdam en liepen we een rondje door de PC Hoofdstraat en daarna liepen we ook nog een stukje over het Leidseplein en daar langs de winkels. Vervolgens hadden we honger en aten we een pannenkoek met kaas (en spek). Lekker met stroop 😀
IMG_9063
Zaterdag hadden we nog niet genoeg kaas gegeten (grapje natuurlijk) en aten we ’s avonds weer kaasfondue. Volgens mij zijn we echt verslaafd geraakt aan kaasfondue. We hebben nu besloten om tot Kerst geen kaasfondue meer te eten haha. 
IMG_2463
Zondag hadden we zin in pasta boursin, dus dat hebben we samen gemaakt. Zo lekker!
IMG_2467
En dat waren onze foto’s van de afgelopen week weer. Tot volgende week!

Onze kookboeken

2 reacties op “Achter de schermen #49”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *