achter de schermen

Achter de schermen #51 – 2019

achter de schermen
Zijn jullie al helemaal klaar voor kerst? Wij eigenlijk nog niet, voor ons eigen ontbijt en diner moeten we de spullen nog in huis halen. Maar eerst is het weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen! Kijk je mee? 

De maandag begon voor de verandering anders dan normaal. Er stond namelijk een filmopname voor een hele leuke campagne op de planning. En net op zo’n dag krijgen we ’s ochtends een berichtje dat de gastouder ziek is. Dus even paniek, want Evi kan tijdens de opnames echt niet thuis zijn. Gelukkig waren opa en oma onze redding in nood! Evi is lekker met opa en oma naar de orchiedeeënhoeve geweest. Zo konden wij ongestoord een hele leuke video opnemen.Dinsdag kon Evi wel weer terecht bij de gastouder en konden wij wat computerwerk inhalen dat we normaal gesproken op maandag zouden doen (lekkere wazige foto).
Aangezien Evi de volgende dag een gezellig kerstontbijt had op school, hebben we eind van de middag nog een leuk hapje gemaakt. Namelijk deze pannenkoekenspiesjes.
Pannenkoek spiesje met aardbeien en banaanWoensdagochtend ben ik dan ook gezellig met Evi mee geweest naar de peuterspeelzaal. Daar hebben we gezellig ontbeten en daarna hebben de kindjes lekker gespeeld en zijn de ouders de boel gaan opruimen. Leuk om eens te zien hoe zo’n ochtendje op de peuterspeelzaal verloopt.

Ondertussen was het voor de verandering de beurt aan Jorrit om op de woensdagochtend samen met Natasja de keuken onveilig te maken.

Er zijn weer een hoop lekkere recepten gemaakt die ergens halverwege januari online zullen komen.

Eind van de middag even snel naar Amsterdam gereden om een taart langs te brengen bij onze webbouwer. Begin volgend jaar gaan we samen eens kijken of we de homepage weer een beetje kunnen opfrissen. Daarna snel naar huis, gelukkig geen last gehad van stakende boeren, om vlug wat te eten en door naar de yoga.
Donderdag wederom gewerkt en was het voor Evi de eerste keer dat ze op de tandartsstoel mocht plaatsnemen. Dat ging prima, haar vader heeft er meer moeite mee haha.

Verder hebben we eind van de middag nog een paar kleine klusjes gedaan. Een nieuwe klok opgehangen en het gat boven ons kookeiland, na anderhalf jaar, netjes afgewerkt.


Weliswaar een tijdelijke oplossing want we zijn nog steeds aan het bedenken wat we boven het kookeiland willen. Het idee is een stalen plafondrek, iets als dit:

Maar het is heel lastig om iemand te vinden die zo’n plafondrek kan monteren. Vrijdag hebben we wat in en om het huis gerommeld, boodschappen gedaan in Dronten en lekker nog even buiten gespeeld.

Ik ben alweeeeer verkouden.. Het houdt maar niet op. Dus ’s avonds maar flink zitten stomen, ben er nu wel echt een beetje klaar mee.

Ook ontvingen we de afgelopen week weer een paar leuke pakketjes. Waaronder een heel leuk winters pakket van D.O. Rueda. Een heerlijke witte wijn, de Montespina Sauvignon. Daarbij een paar lekkere warme sloffen, een dekentje, marshmallows en een vuurblok. Binnenkort maar even gezellig onder de overkapping in de tuin met een wijntje de marshmallows roosteren. Nu al zin in.

En hoe gaaf zijn deze doppers!

We begonnen het weekend met een heel leuk uitstapje. We zijn met z’n drietjes naar de Peppa big voorstelling geweest. Dat was ontzettend leuk! Evi heeft de eerste 30 minuten haar ogen uitgekeken. Daarna verslapte de aandacht enigszins haha.


Na de voorstelling zijn we doorgereden naar een kerstmarktje in Soest. Die tip kregen we onder een van onze Instagram berichten en toevallig waren we in de buurt. Lekker poffertjes gegeten en langs de kraampjes gewandeld.

Eenmaal thuis hebben Eef en ik nog samen koekjes gebakken, hier vind je het koekjesrecept. En de dag sloten we af met het rondbrengen van wat kerstkaarten in de buurt. Een drukke, maar vooral hele gezellige dag!

Zondag begonnen we rustig aan met wat huishoudelijke klusjes en wat geknutsel.

’s Middags nog even een bezoekje gebracht aan opa en oma, altijd gezellig. En toen was het weekend alweer bijna om, nog even in bad gespeeld met Eef en daarna uitgeteld op de bank geploft. Nu nog even twee dagen werken en dan vieren we gezellig kerst! Eerste kerstdag beginnen we met een heerlijk flink ontbijt met z’n drietjes. Daarna even bij mijn ouders op visite en ’s avonds gaan we kaasfonduen. Tweede kerstdag vieren we met Jorrit zijn familie en gaan we gourmetten.

Volg je ons al op Instagram? Op Instagram delen we dagelijks recepten, persoonlijke berichten, tips en meer! Dus mocht je ons nog niet volgen, doe dat dan alsnog. Vinden we leuk! 

Onze kookboeken

3 reacties op “Achter de schermen #51 – 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *