Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #7 – 2024

Daar zijn we weer met een kijkje achter de schermen! Vorige week hadden Evi en Melle vakantie en hadden we tijd om wat gezellige dingen te doen. Zo zijn we onder andere naar het Militair museum in Soest geweest, zijn Evi en Melle gaan logeren en gingen wij naar het concert van Stephen Sanchez. Kijk je mee?

Afgelopen week was Jorrit weer een paar dagen aan het werk bij de Brandweer. Sinds kort is hij ook chauffeur, wat hij erg leuk vindt. Hij heeft inmiddels ook al zijn eerste spoedrit gehad.

De vakantie begon voor ons goed, want de kinderen gingen een nachtje bij opa en oma slapen. Jorrit en ik had gingen naar Amsterdam, want ‘s avonds zouden we naar het concert van Stephen Sanchez gaan. Voor het eerst sinds Melle zijn geboorte, hadden we de hele dag de tijd om te doen wat we zelf willen haha. Dus we hebben lekker door Amsterdam gewandeld, koffie gedronken en even bij de brandweerkazerne gespiekt. ‘s Avonds zijn we gaan eten bij ‘t Zusje (echt een aanrader!) en daarna zijn we naar de Melkweg gegaan voor het concert. Dat was super leuk en Stephen Sanchez kan erg goed live zingen.

Verder hebben we ook weer wat lekkere recepten voor Lekker en Simpel gemaakt. Van een brownietaart, tot een wokgerecht met chorizo en van een pasta ovenschotel met pesto tot een lekker broodje voor de lunch. Verder hebben we ook alle teksten voor het nieuwe kookboek aangeleverd, dus dat is super fijn! Nu nog de rest van de foto’s aanleveren. Het eind komt in zicht!

Ook de wekelijkse boodschappen moesten weer worden gedaan. Iedere maandag maak ik een weekmenu en aan de hand daarvan een boodschappenlijstje. Ik probeer altijd even te checken wat er verder nog in de kast/koelkast ligt. En dan hop naar de Boni.

Voor de rest nog heel wat leuke dingen met de kinderen gedaan. We hebben onder andere gewandeld in het bos, naar het militair museum in Soest geweest, naar de kinderboerderij en naar Ikea.

Voor de rest hebben we op zondag natuurlijk weer onze wekelijkse borrelhapavond gehad. Iedere week ziet onze borrelplank er weer net even anders uit. De ene keer maken we onder andere quesadilla’s, de andere keer bruschetta’s en weer een andere keer een lekkere pastasalade. De kinderen vinden het altijd super gezellig, en zeggen zelf op zondag: borrelhapdag!

Samen met Evi ben ik in de vakantie een dagje op pad geweest naar Utrecht (en Jorrit ging met Melle op pad). Evi wilde graag met de trein, dus zo gezegd, zo gedaan. In Utrecht hebben we lekker gewinkeld en kwamen we ook nog ons kookboek in de boekenwinkel tegen. Dat blijf toch heel leuk altijd! Na een paar uur vonden Evi en ik het wel mooi geweest en zijn we weer met de trein naar huis gegaan. Super gezellig om met zijn tweetjes even op pad te gaan.

En dat was ons kijkje achter de schermen! Hopelijk vonden jullie het weer leuk!

Onze kookboeken