Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 10 – 2023

Achter de schermen- In dit nieuwe kijkje achter de schermen nemen we je mee in wat we de afgelopen dagen hebben uitgespookt. Van het maken van nieuwe gerechten, dienst bij de brandweer tot de sleutel van ons nieuwe huis en klussen. Kijk je mee?!

Een aantal oplettende volgers heeft ons afgelopen week al berichtjes gestuurd met de vraag waar het kijkje achter de schermen van vorige week bleef. Wegens de schoolvakantie van de kinderen, een druk rooster van Jorrit en Evi die niet fit was, was het er niet van gekomen om het kijkje achter de schermen met jullie te delen.

Maar we hadden een leuke, drukke week achter de rug. Jorrit moest veel weg voor de brandweer, er stond nog een fotoshoot op het programma, we hebben nog een dagje samen achter de computer gezeten en wat nieuwe recepten gemaakt en het weekend zijn we een visje gaan eten op Urk.

Afgelopen maandag kwam Jorrit ‘s ochtends vroeg thuis na een dienst bij de brandweer. Melle ging die dag naar de gastouder en Eef had lekker een weekje vakantie. Jorrit en Eef zijn niet veel later samen naar de camper gereden om daar een koffiezetapparaat te halen voor tijdelijk in het nieuwe huis. Ondertussen kon ik mooi even aan het werk en wat boodschappen doen. ‘s Middags ging Eef met oma naar de bios en hebben we samen nog wat kunnen werken tot het tijd was om Melle op te halen.

Dinsdagochtend bracht ik samen met Eef Melle naar de gastouder en Jorrit zal al redelijk vroeg in de auto richting Harderwijk om daar met een paar collega’s lekker een rondje te fietsen. Na het fietsen zijn we nog even de keuken in gedoken om wat recepten te maken. In de middag kwamen onze nichtjes nog gezellig spelen en daarna ging Eef met mijn zus mee om daar een nachtje te logeren.

De volgende ochtend brachten we ook Melle naar mijn zus, want wij hadden om 10:00u een afspraak staan. Niet zomaar een afspraak, want we gingen de sleutels van onze nieuwe woning in ontvangst nemen!! Echt wel even heel gek. Nu kunnen we wanneer we willen opeens naar binnen, is het helemaal leeg en echt van ons. Nadat alle formaliteiten waren afgehandeld, zijn we naar het huis gegaan en hebben we in de tuin croissantjes gegeten.

Niet veel later zaten we in de auto richting huis, want Eef moest naar zwemles en Melle moest thuis even een dutje doen. Na de zwemles zijn we weer richting het huis gereden met de kinderen en konden we eens gaan bekijken wat de kamerindeling moest worden. Nieuwsgierige vrienden kwamen ook gelijk even buurten en we hebben ook de snackbar alvast uitgeprobeerd haha.

De volgende ochtend was Jorrit vroeg z’n bed uit voor een dienst bij de brandweer. Er werd lekker gesport, gegeten en ik was nog even langsgereden met wat broccoli die ze waren vergeten te halen. ‘s Nachts moest er nog uitgerukt worden voor een scooterbrand. Thuis hadden we ons ook prima vermaakt. Lekker geknutseld, gerommeld in huis en dus even een boodschapje gedaan voor de mannen op de kazerne. Die middag kwamen ook de verhuisdozen binnen. Het grote inpakken kan dus bijna beginnen.

Vrijdag zijn we naar het nieuwe huis geweest om wat kleine klusjes te doen. Daarna thuis nog even wat dingen voor de website gedaan en wat lekkers gekookt. Tenminste wij vonden het lekker, Eef at met moeite wat hapjes en Melle weigerde überhaupt om iets te proberen. Het is een fase…

Het weekend hebben we vooral veel geklust. Vloeren eruit gehaald, gaatjes gedicht, opgeruimd, schoongemaakt, gesport, een bananencake gebakken en alvast een beetje genoten van onze nieuwe woonplaats.

Onze kookboeken