Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 14 – 2022

Kijkje achter de schermen – We laten je hierbij weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Van werk, een theorietoets en de badkamer schoonmaken tot een familiebezoekje en een 24 uursdienst bij de brandweer. Kijk je mee?

Maandagmorgen kwam Jorrit thuis van een dienst bij de brandweer en kon gelijk aan de slag met het smeren van broodjes, het maken van een fles en daarna Melle naar de gastouder brengen. Ondertussen bracht ik Eef naar school en niet veel later zaten we samen in het kantoor, bezig met het uitwerken van nieuwe recepten en andere klusjes voor de site. Die ochtend verscheen er ook een leuk filmpje op Instagram waarin we aan de slag zijn gegaan met een recept van ons dat je kunt vinden bij Boni. Bekijk het filmpje hier.

Tussen de middag hadden we, met een restje overgebleven bolognese saus, een lekker broodje bolognese gegeten en ondertussen nog wat lang leven de liefde gekeken. Eind van de middag de kleintjes weer opgehaald, een hapje gegeten, spelletje gespeeld en toen was het voor Eef en Melle alweer bedtijd. ‘s Avonds ging Jorrit nog even aan de studie, want de volgende dag stond er een theorietoets op de planning.

Dinsdag hebben we ook weer de nodige uren achter de computer doorgebracht. Tussendoor nog een leuk filmpje opgenomen voor Instagram en af en toe nog een even een blik geworpen in de stof voor de theorietoets. Jorrit had die middag ook na lange tijd weer eens pianoles. Want door de verbouwing en de voorjaarsvakantie was het al ruim 4 weken geleden dat hij voor het laatst les had.

‘s Avonds toen de kleintjes net richting bed waren vertrokken ging Jorrit richting Hattem voor een theorietoets. Zes minuten nadat de toets was begonnen kreeg ik alweer een sms’je met ‘geslaagd’.

Woensdag stond er zoals vanouds een kookdag op de planning. We hebben lekker wat tijd in de keuken doorgebracht en een aantal hele lekkere nieuwe recepten gemaakt. Een deel van het eten ging met een vriendin mee, een deel aten we zelf lekker op en we brachten ook nog even iets langs mijn zus. Evi had die middag nog een vriendinnetje te spelen en samen hebben ze nog gezellig wat koekjes gebakken. Na het avondeten ging ik richting de yoga en bracht Jorrit de kleintjes naar bed om daarna achter de piano te kruipen.

Donderdag was Jorrit in de ochtend met Melle op pad zodat ik ondertussen kon werken. Rond lunchtijd kwamen de mannen weer hongerig thuis en werden er eitjes gebakken. In de middag waren de rollen omgedraaid en ging Jorrit aan het werk en ben ik met de kleintjes nog even een boodschapje gaan doen.

Vrijdag zoals gewoonlijk eerst wat laatste dingetjes voor de website gedaan en daarna ging ik met Melle naar de kapper. Hij vond het in het begin niet echt een succes, vooral de plantenspuit met water was een dingetje haha. Maar daarna zat hij best rustig op de stoel. ‘s Middags hebben we samen nog wat gewerkt en daarna zijn we nog even langs een fietsenwinkel gereden. ‘s Avonds hebben weer eens gekaasfondued met z’n allen en nog een filmpje gekeken.

De volgende ochtend was Jorrit bijtijds z’n bed uit om alvast te ontbijten, de hond uit te laten en de bandjes op te pompen. We gingen op familiebezoek in Leidsche Rijn en Jorrit ging eerder van huis omdat hij op de fiets die kant op ging. Ongeveer halverwege gooide een lekke band bijna roet in het eten, maar gelukkig waren de benodigde spullen meegenomen om de band te verwisselen. Verder kregen we ‘s middags zelf nog bezoek, ging Evi uit logeren bij oma en hebben we onszelf getrakteerd op een hapje Indiaas eten. We hadden even gewacht tot Melle op bed lag zodat we voor de verandering weer eens rustig (voor de tv) een hapje konden eten.

Volgende morgen vertrok meneer om 06:30u richting de brandweerkazerne voor een 24uursdienst. Normaal gesproken wordt Evi altijd wakker als Jorrit vroeg onder de douche stapt. Maar Eef was niet thuis en Melle sliep lekker door, dus ik kon een keer slapen tot 07:30u. Dat voelde even als uitslapen haha. Verder hebben we die dag lekker een beetje in huis gerommeld, nog een boodschapje gedaan en zijn we even langs de kazerne gereden met wat lekkers.

Die avond had ik voor de kleintjes een bordje met wat verschillende hapjes gemaakt en zelf had ik nog een restje van de avond ervoor.

Onze kookboeken