Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 15 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je bij deze weer zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Van een lunchafspraak in Den Haag, pianoles tot het bakken van een lekkere bananencake en een visfrietje in Harderwijk. Kijk je mee?

Maandagmorgen brachten we de kinderen weg en kropen we snel nog even achter de computer om wat klusjes te doen. Veel tijd was er niet want al redelijk vroeg moesten we richting regenachtig Den Haag voor een gezellige lunchafspraak met ons mediabureau. Jorrit had een lekker broodje met ei besteld en ik had een broodje met licht pittige humus. Met een goed gevulde buik weer richting huis. Thuis zijn we nog even verder gegaan met werk en niet veel later kon ik de computer alweer afsluiten om de kleintjes op te halen.

Dinsdag ging Melle naar de gastouder en Evi naar school. Wij hebben nog wat uren achter de computer gezeten en hebben tussendoor nog drie receptjes gemaakt. Zo lagen er een paar bananen te verpieteren, hoog tijd dus om een lekkere bananencake te bakken.

Eind van de middag had Jorrit pianoles en ging ik Melle en Eef weer ophalen. Eef ging uiteindelijk met een vriendinnetje mee en Melle en ik gingen nog even een boodschapje doen. ‘s Avonds trok Jorrit zijn hardloopschoenen nog even aan en deed ik nog een paar kleine klusjes in huis.

Woensdag kookdag, er werd flink gekookt. Uiteindelijk zijn er zeven lekkere recepten gemaakt. ‘s Avonds hebben we een en ander opgepiept en de rest ging mee met een vriendin. Na het eten ben ik naar yoga gegaan en heeft Jorrit de kleintjes op bed gelegd.

De volgende dag hebben we om beurten wat gewerkt. Degene die even niet aan de beurt was, had de taak om Melle te vermaken. Nadat Melle een aantal weken behoorlijk onrustig is geweest, zit hij de laatste dagen weer een stuk beter in zijn vel gelukkig. Hij vermaakt zich een stuk beter en dat was maar goed ook, want het was afgelopen week behoorlijk slecht weer. Afgelopen weken gingen we best vaak met hem op pad omdat hij dan even afgeleid was, dat was nu niet meer nodig. Er is werden torens gebouwd, met de duplo gespeeld en er lag een racebaan door de kamer.

Ondertussen werden er leuke paashaasjes gemaakt in de keuken en nog wat recepten uitgewerkt en ingepland.

De volgende ochtend gingen we aan de slag met het opnemen van een leuke video voor Instagram. Aangezien Eef een studiedag had, hielp die ook gezellig mee. Daarna moesten we nog even op zoek naar een oranje t-shirt voor de koningsdagspelen volgende week op school. Het is uiteindelijk een jurkje geworden.

Daarna hebben we nog wat gewerkt. We hadden een winactie op Instagram lopen om te vieren dat we meer dan 200.000 instagramvolgers hadden behaald. Er moesten nog winnaars gekozen worden en wat mailtjes worden beantwoord. Mocht je de winactie even hebben gemist, dan hebben we goed nieuws. Je kunt namelijk kans maken op een gesigneerd kookboek! Als je een van onze recepten maakt die te vinden zijn op de boni receptenkaartjes of op de website van boni en vervolgens een foto deelt met de hashtag #bonisupermarkt dan maak je kans op een gesigneerd boek. Vergeet dan niet om ons (@lekkerensimpel) nog even te taggen!

Ondertussen stond er een pan bolognesesaus te pruttelen en zijn we eind van de middag nog even richting Ermelo gereden.

Zaterdag zijn we nog even naar Harderwijk geweest en hebben we een lekker visfrietje gegeten. Verder hebben we wat in huis gerommeld en nog even in de jacuzzi gezeten. Die avond stond de kaas uienquiche weer op het menu en hebben we heerlijk zitten smullen.

Zondagochtend sprong Jorrit na de koffie op de racefiets, was vanwege het slechte weer pas zijn eerste ritje van de week, en ondertussen ging ik Eef ophalen die een nachtje uit logeren was geweest. ‘s Middags kregen we bezoek en hebben we gezellig een tijd in de tuin gezeten. Dat was wel even heerlijk hoor, uit de wind, in het zonnetje. Kom maar op met het lekkere weer! We hebben tuin nog even aan kant gemaakt, gekookt en ‘s avonds lekker op de bank gehangen met lang leven de liefde op tv. En opeens zien we in het programma ons boek voorbijkomen, staat iemand flink te bladeren door Vegetarisch. Te grappig!

Onze kookboeken