Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 19 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – In dit wekelijkse kijkje achter de schermen zie je wat we de laatste week van de meivakantie hebben gedaan. Kijk je mee?

Maandagmorgen was Jorrit vroeg de deur uit voor een dienst bij de brandweer. Ondertussen bracht ik Melle naar de gastouder. Daarna heb ik lekker kunnen werken, aangezien Eef bij oma logeerde. Nog een boodschapje gedaan, Melle opgehaald en daarna samen naar oma om Eef op te pikken. Na een lekker simpel hapje was het alweer tijd om de kids op bed te leggen. Vanuit Almere kreeg ik eind van de dag nog een telefoontje. Jorrit had een erg leuke dienst, gesport, geoefend en lekker een sushi bowl met kip gegeten. Hij had wel een kort nachtje, aangezien om 04:26u het alarm ging en daarna had hij niet meer geslapen.

Dinsdag bracht Jorrit Melle naar de gastouder. Daarna kroop hij achter de computer en ben ik samen met Eef op stap gegaan. We zijn gezellig met de trein naar Amersfoort gegaan en hebben daar wat gewinkeld en gezellig geluncht. Natuurlijk ook nog even langs de boekenwinkel om te spieken of er een boek van ons lag, blijft leuk! Zoek je nog een leuk cadeautje voor moederdag? Een van onze boeken misschien? ‘s Avonds nog gewandeld met z’n allen en Jorrit had nog wat gesport.

Woensdag kookdag. Jorrit deed alleen niet mee, want die had 4 uur rijles. Samen met een vriendin heb ik de halve dag in de keuken doorgebracht, altijd mijn favoriete werkdag van de week. ‘s Middags ging ik met Eef naar zwemles en gingen de mannen nog even samen een rondje fietsen en rommelen in de tuin. ‘s Avonds piepte we het eten op dat we eerder die dag hadden gemaakt, konden we eindelijk proeven. Allemaal weer goedgekeurd hoor!

De volgende dag ging Melle naar de gastouder en ondertussen had Jorrit nog een rijlesje, zijn laatste les. Want eind van de ochtend stond het praktijkexamen voor he C rijbewijs op het programma. Spanennnnd! GESLAAGD! Woehooo! In de middag nog wat gewerkt, een taartje gegeten en ‘s avonds hadden lekker wat eten besteld om te vieren dat het examen goed was gegaan.

Vrijdag moest Jorrit weer werken. Het werd een mega leuke dienst. Overdag werd er nog even geoefend, veel lol gemaakt, wat ‘huiswerk’ gemaakt en lekker gegeten. ‘s Avonds moest de brandweer stand-by staan om bij de landing van de helikopter van het bevrijdingsfestival. Daarna zijn ze nog even naar het festival gereden en stonden ze uiteindelijk zelfs nog het optreden te bekijken vanaf het podium.

Thuis hadden we ook een lekker dagje. Eef werd door de andere oma opgehaald om daar te logeren. Melle en ik hebben wat gerommeld in huis en in de tuin. Opeens erg rustig zo met Melle alleen haha. ‘s Avonds had ik wat aardappeltjes, een salade en vis op tafel gezet.

Zaterdag hebben we gezellig een ommetje gefietst en zijn uiteindelijk bij een viszaak in Harderwijk terecht gekomen waar we uiteraard een lekker visje hebben gegeten. Daarna kwamen vrienden nog een kopje thee drinken, lekker in het zonnetje in de tuin. Eind van de middag zijn we naar Jorrit’s ouders gereden om Eef op te pikken. Die ging alleen niet mee naar huis, maar ging gelijk door naar het volgende logeerafspraakje. Dit keer sliep ze bij mijn zus en nichtjes. Daarna snel weer naar huis, want die avond had ik afgesproken met de eetclub. Een hele gezellige avond met vele lekker eten.

Zondag rustig opgestart. Na de koffie ging Jorrit een rondje fietsen en ik wat rommelen in huis. Daarna hebben we een broodje gegeten, een paar kleine klusjes in huis gedaan (zoals het ophangen van schilderijtjes en een lamp) en daarna zijn we Eef gaan halen bij mijn zus.

Oh en voor wie het misschien heeft gemist, we hebben ook nog super leuk nieuws! Vanaf 10 mei kun je bij Boni sparen voor onze super handige multifunctionele schalen! Je kunt er eten in bereiden, bewaren of invriezen, ideaal!

Onze kookboeken