Achter de schermen week 2 – 2020

Het is weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. Afgelopen week hebben we vooral in spanning gezeten wanneer de kleine geboren zou gaan worden, want na ruim 41 weken zou het toch wel ieder moment kunnen gebeuren zou je denken. Benieuwd hoe onze weer er verder uitzag? Kijk dan even verder 😉

Na een redelijk korte nacht kroop Jorrit maandag met enige tegenzin weer achter de computer. Hij slaapt slecht omdat hij iedere nacht het gevoel heeft dat de bevalling gaat beginnen. Zelf slaap ik overigens prima, behalve dat ik niet helemaal comfortabel lig dan. Er moest die dag een hoop gebeuren, dus de rest van de dag heeft Jorrit in het kantoor doorgebracht. Ondertussen heb ik een beetje opgeruimd, de boodschappen besteld en een weekmenu voor die week gemaakt.

Maandag maakte ik ook een heel lekker en simpel drankje, namelijk een dirty chai latte. Onder deze korte Instagram video zie je hoe je dit drankje maakt! Vergeet ons overigens niet te volgen op Instagram voor meer beelden van achter de schermen en korte videootjes.

Dinsdag eigenlijk hetzelfde liedje. Jorrit weer achter de computer en ik heb een beetje door het huis gescharreld. Lekker met Eef gespeeld, van tattoos plakken en nagels lakken tot een ommetje met de fiets.

’s Middags had Jorrit nog pianoles en moest ik naar de verloskundige. Daar werd weer even gekeken naar de kleine, dat vermaakt zich nog prima in m’n buik en maakte nog niet echt aanstalten om eruit te komen. Wat mij betreft begint het nu wel tijd te worden. De hele zwangerschap met weinig klachten doorlopen, maar nu wel her en der wat pijntjes.

Eind van de middag belde de uitgever nog met het nieuws dat er rond de kerstdagen meer dan 8.000 kookboeken onder de boom lagen lagen om cadeau te doen, BIZAR! Echt zo ontzettend veel. Zelf zijn we wel weer blij dat alle feestdagen er weer opzitten, lekker ‘normaal eten’. Ook zin om weer gewoon te doen maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Met ons boek 200 hoofdgerechten kun je voorlopig wel weer even vooruit 😉

Woensdag werd er gewoon gekookt. Jorrit heeft weer een paar hele lekkere recepten gemaakt die in februari op de website zullen verschijnen. Daarna zijn we nog even met z’n drietjes en de hond gaan uitlaten.

De volgende dag, nog steeds geen baby… Dus Jorrit ging maar weer verder met het uitwerken van recepten en dingen inplannen voor de komende week. ’s Avonds stond er, na twee weken kerstvakantie, weer een avondje brandweeropleiding om de planning. Jorrit vond het wel spannend om van huis weg te zijn, maar hield zijn telefoon continu in de gaten dus ik vond het wel prima. Voelde toch niets bijzonders, dus zou wel loslopen.

Vrijdag nog de laatste dingetjes voor Lekker en Simpel gedaan voor het weekend, maar halverwege de ochtend geloofde Jorrit het wel. Tijd om gezellig een ommetje te maken en spelletjes te doen. Eind van de middag zijn we nog even naar Jorrit zijn ouders gereden en hebben we daar uiteindelijk een pizzaatje gegeten.

Het weekend hebben we niet veel bijzonders gedaan. Nog een paar kleine klusjes in huis zoals het ophangen van een kapstokje voor Evi, schoonmaken, huiswerk voor de brandweer en nog een beetje rommelen in de babykamer. En inmiddels ben ik 41 weken en 4 dagen zwanger en is er nog steeds geen baby. Komende week zal het dan echt gaan gebeuren, dat kan niet anders.

Ook in het nieuwe jaar wordt er nog steeds heel veel gebakken uit ons bakboek ZOET. We hebben weer veel mooie foto’s voorbij zien komen, maar zijn helaas wel vergeten om de foto’s te bewaren. Dit keer maar een klein overzichtje van de foto’s die afgelopen week voorbij zijn gekomen.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *