Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 39 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je in dit kijkje achter de schermen weer zien wat we de afgelopen dagen hebben uitgespookt. Zo gingen we lekker lunchen in Zwolle, was Jorrit weer 2 daagjes aan het werk bij de Brandweer en hebben we een heleboel spelletjes gespeeld. Kijk je mee?

Maandag was het weer tijd voor een dagje brandweer. Jorrit had namelijk 24 uurs dienst.

En terwijl Jorrit aan het werk was bij de brandweer, was ik samen met Evi een dagje thuis. Evi had namelijk een studiedag en Melle ging een dagje bij de gastouder spelen. Samen met Evi heb ik even boodschappen gedaan bij de Boni. Dat vond ze helemaal leuk omdat ze dan wat inspraak had op wat er mee naar huis ging, haha. Verder heb ik thuis wat gewerkt, terwijl Evi heerlijk aan het spelen was.

Dinsdag hadden we een afspraak bij een keukenzaak die frontjes voor je bestaande keuken kan maken. Onze keuken is namelijk nog in prima staat, alleen niet helemaal onze smaak. De buitenste laag van de frontjes begint op sommige plekken wel wat af te bladderen, dus daar willen we wat aan gaan doen. Wij dachten dus, misschien kunnen we dan de frontjes vervangen zodat de keuken én meer naar onze smaak is én het is een stuk goedkoper dan je hele keuken vervangen. Na de afspraak in Zwolle zijn Jorrit en ik samen een broodje carpaccio gaan eten bij Vito’s. Heel lang geleden, toen we net verkering hadden, gingen we dus regelmatig hier een broodje carpaccio eten. Nostalgie!

Donderdag was het ‘dag van de gastouder’, en aangezien Melle ook naar een gastouder gaat (waar we super blij mee zijn en waar hij het heel leuk heeft), moesten we even aan de knutsel. Samen hadden we een mooie medaille geknutseld.

Woensdag was het weer kookdag en hebben we een heleboel lekkere recepten gemaakt. Waaronder deze Spaanse aardappelschotel met chorizo, paprika en courgette. Lekker!

Donderdag was Jorrit weer een dagje aan het werk bij de brandweer. ‘s Avonds aten ze daar een lekker broodje hamburger. Of nouja, broodje, dat ‘je’ kun je wel weglaten. Ze hadden flinkere burgers gemaakt haha.

En terwijl Jorrit donderdag aan het werk was bij de brandweer, was ik thuis een dagje voor Lekker en Simpel aan het werk. Recepten uitschrijven, recepten inplannen, Instagram berichtjes beantwoorden en ga zo maar door.

De afgelopen week hebben we een heleboel spelletjes gespeeld, waaronder een nieuw spelletje wat Evi voor haar verjaardag had gekregen: regenwormen junior. Echt super leuk voor kinderen vanaf 5-6 jaar.

Vrijdag heeft Evi altijd een korte dag op school en is zij om 12 uur al vrij, zo lekker! Dus we gingen met zijn allen Evi ophalen van school Melle speelt dan altijd even op het schoolplein totdat Evi naar buiten komt. Vind hij zo leuk.

Na schooltijd ging ik met Evi nog even een paar boekjes terugbrengen naar de bieb. We waren nog net op tijd haha. Ook namen we natuurlijk weer wat nieuwe boekjes mee naar huis. Terwijl we weer naar buiten liepen, kwamen we langs de kookboeken waar ik ons eigen kookboek spotte. Blijft toch wel heel bijzonder 🙂

We hadden niet veel plannen dit weekend. Uiteindelijk zijn we zaterdag even lekker gaan wandelen in het bos. Dat vinden de kinderen eigenlijk altijd heel leuk (en wij ook :D). Daarna hebben we Evi weggebracht want die ging gezellig logeren bij haar nichtjes.

Zondagochtend waren we dus nog alleen met Melle. We zijn met zijn drietjes naar een Mini meeting geweest, met onze eigen Mini. Super grappig om allemaal Mini’s bij elkaar te zien, waaronder ook een heleboel klassieke Mini’s.

Onze kookboeken