Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 43 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – Ook deze maandag nemen we je weer mee in onze avonturen van de afgelopen dagen. Van koken en sporten tot een rondje door een woonwarenhuis en dienst bij de brandweer. Kijk je mee?!

Maandagmorgen kwam Jorrit rond half 8 thuis na een 24uursdienst bij de brandweer. Aangezien het vakantie was bleef hij thuis even muisstil een kopje koffie drinken zodat wij even lekker konden uitslapen. Een extra kopje koffie ging er ook wel in, want de nachtrust was tot tweemaal toe verstoord door het kazerne alarm. Na een rustige start van de dag zijn we om beurten nog achter de computer bezig geweest om toch nog wat dingen voor het werk te doen. Eind van de ochtend ben ik de weekboodschappen gaan doen en daarna doorgereden naar mijn moeder om Eef op te halen, die had een nachtje daar gelogeerd.

Jorrit ging ondertussen even met Melle en een tas vol wasgoed naar zijn ouder om een wasje te draaien. Onze eigen wasmachine had er geen zin meer in en pas woensdag kwam er een monteur langs.

De rest van de middag hebben we nog gewerkt, ondertussen wat geknutseld en zijn we daarna met z’n allen de was weer gaan halen en hebben we gelijk bij Jorrit zijn ouders een hapje gegeten.

Dinsdag nog wat recepten uitgewerkt, op de fietstrainer gezeten, is Jorrit met Eef naar het strandje om de hoek gefietst en werd er weer een poging gedaan om door de oersaaie theorie voor het grote rijbewijs heen te komen.

Woensdag stond er al lekker vroeg een monteur op de stoep om de wasmachine te repareren. Dat is ook gelukt! Verder werd er gewoon lekker gekookt. We hadden wel wat minder recepten op de planning staan aangezien de kleintjes gewoon thuis waren.

Eind van de middag vertrok Jorrit naar de brandweer in Almere om een avondnachtdienst te draaien. Eenmaal op de kazerne aangekomen kon hij gelijk assisteren in de keuken. Daar waren ze bezig met de paprika-gehaktschotel uit ons kookboek 10 jaar, te grappig!

Na een rustige nacht ging Jorrit ‘s ochtends vroeg door naar de kazerne in Lelystad om er daar nog een dagdienst aan vast te plakken. Thuis sliepen we lekker uit, zijn we daarna naar het tuincentrum geweest en hebben Eef en ik nog lekker zitten knutselen. Die avond kwam Jorrit rond etenstijd thuis en als verrassing had ik een lekkere pan bolognesesaus gemaakt, pasta bolognese is een van zijn lievelingsgerechten. Nadat de kleintjes hun bed in waren gedoken, kropen wij lekker onder een dekentje op de bank en hebben we wat tv gekeken.

Vrijdagmorgen zijn we een huis gaan bezichtigen… Spannend! We zitten al een tijdje met het idee te spelen om te verhuizen naar een iets leukere omgeving. Maar we vinden het tegelijkertijd ook wel erg spannend om de stap daadwerkelijk te zetten. Het huis waar we gekeken hadden was echt super mooi, maar het energielabel viel behoorlijk tegen…. Dus wat is wijsheid?!

Die middag hebben we nog wat laatste klusjes voor de site gedaan, nog wat gelezen en ‘s avonds ging Jorrit met wat collega’s een hapje eten bij een all-you-can-eat restaurant in Almere. Met buikpijn kwam hij een paar uur later weer thuis haha.

Het weekend hebben we het huis aan kant gemaakt, hardgelopen, gefietst, een rondje gedaan door een woonwarenhuis, de tuin een beetje opgeruimd en lekker wat eten besteld, gegeten met vrienden en een appelcake gebakken.

Onze kookboeken