Appelcake

Appelcake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 20 min. bereidingstijd
    120 min. wachttijd
Appelcake

Een lekker plakje cake bij de thee gaat er altijd wel in. Maar om nou elke keer dezelfde cake te bakken is ook zo saai. Maak daarom voor de verandering eens deze appelcake, erg lekker! Neem vooral ook eens een kijkje tussen onze andere bakrecepten.

Aan de slag met de appelcake!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Mix dit met een elektrische mixer goed door elkaar (ongeveer 5 minuten). Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledige is opgenomen. Als de eieren goed door het botermengsel zijn gemengd, schep je de bloem en het bakpoeder erbij. Meng dit kort door elkaar. Vet in een cakevorm of een springvorm in met een beetje boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd 1 appel in stukjes. De andere, halve appel snijd je in plakjes. Meng de stukjes appel samen met de kaneel door het cakebeslag. Schep het cakebeslag in de ingevette cakevorm. Steek de plakjes appel aan de bovenkant in het beslag.

Bak de appelcake ongeveer 60 minuten in de oven (hetelucht stand). Als de bovenkant te bruin wordt, kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Haal de cake na ongeveer 60 minuten uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Let op: iedere oven werkt net even anders. Het kan zijn dat de cake bij jou iets langer/korter in de oven moet.

Appelcake

Bewaar het recept voor de appelcake op Pinterest!

meer lekkere cake recepten

Pompoen cakerol

Carrot cake muffins

Cake met cheesecake swirl

Onze kookboeken

1 reactie op “Appelcake”
  • Bedankt voor dit recept, staat nu in de oven, ruikt heerlijk in huis, handig en lekker voor het weekend even genieten zelf gemaakt product met een kopje thee of koffie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *