Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 5 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je in dit wekelijkse kijkje achter de schermen zien wat we afgelopen week hebben uitgespookt. Kijk je mee?!

Maandagmorgen de kinderen naar school en de gastouder gebracht en daarna nog even snel wat dingetjes voor de website gedaan. Halverwege de ochtend gingen we samen op pad voor een lunchafspraak met onze uitgever. Naast dat we lekker hebben gegeten, kregen we ook de herdruk van twee van onze boeken in handen. Van Lekker en Simpel 10 jaar zijn inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht! En ook van ZOET is er een herdruk verschenen. Super leuk om te horen!

Na het eten snel naar huis want het was alweer tijd om Eef uit school te halen en Melle weer op te pikken bij de gastouder. Nadat ik Eef van school had gehaald zijn we samen nog even de weekboodschappen gaan doen. Het Boni recept van afgelopen week, de kip ketjap. Aanrader om snel eens te proberen. Het recept vind je hier (op de website van Boni).

De mannen waren ondertussen bezig om de tuin een beetje op te ruimen en daarna is Jorrit nog pasta Boursin gaan maken.

Dinsdag was een beetje een rare dag. We werden wakker van een rare beltoon van Jorrit zijn telefoon, bleek dat te gaan om een reanimatiemelding verderop in de straat. Jorrit snelde zijn bed uit om naar het adres te racen en heeft daar vervolgens hulp verleend. Daarna was het even schakelen om weer gewoon de kids naar school te brengen en achter de computer te kruipen. Stiekem was ik toch wel erg trots op Jorrit, dus nadat ik Eef naar school had gebracht ben ik even naar de bakker gereden voor een lekkere appelflap. Jorrit is namelijk echt gek op appelflappen, appeltaart en appelkoeken haha. Later die dag kwam de familie en zelfs de politie nog langs met een prachtige bos bloemen.

Woensdag werd er gekookt, maar Jorrit was niet van de partij. Die had een 24uursdienst bij de brandweer. Gelukkig kwam een vriendin langs om te helpen met koken, want Evi was thuis omdat ze ziek was en Melle is op woensdag altijd lekker thuis. Zo hebben toch lekker wat recepten kunnen maken. Ondertussen ging Jorrit even met zichzelf op de foto in de supermarkt en had hij tijdens de dienst de turks brood flammkuchen en een lekkere pasta gemaakt.

Donderdag hebben we nog wat gekookt, achter de computer gezeten, een potje gesquasht en een nieuwe jas gekocht voor Eef en Melle.

Vrijdag ging Eef weer naar school, hebben een boodschapje gedaan, zijn we even langs de vuilnisbelt gereden en ‘s avonds moest Jorrit weer werken bij de brandweer.

Zaterdag zijn we zo’n beetje de hele dag op verjaardagvisite geweest. In de ochtend zijn we bij ons nichtje op visite geweest, die vierde haar eerste verjaardag. ‘s Middags, nadat Melle thuis even een dutje had gedaan, zijn we naar een verjaardag bij vrienden geweest. Daar aten we ‘s avonds een heel lekker broodje, die gaan we snel ook eens maken voor de website haha.

De volgende ochtend ging de wekker vroeg, want Jorrit had dienst. Een gezellige, redelijk drukke dienst met een viertal meldingen. Thuis hebben we lekker spelletjes gespeeld, geknutseld, een filmpje gekeken en zijn we nog even langs de bouwmarkt gereden. Tijdens de dienst had een collega Surinaamse bami gemaakt. HEERLIJK! Thuis hadden we een borrelplankje gemaakt met allemaal simpele hapjes.

Onze kookboeken