Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 51 – 2021

Ook deze week laten we in het kijkje achter de schermen zien wat we afgelopen week hebben uitgespookt. Het was een week van de lekke banden…. Verder was het hoog tijd dat we een sanitair winkel moesten bezoeken en stond er weer een praktijktoets op de agenda. Hoe dat is verlopen lees je hieronder. Kijk je mee?

Heb jij al een Lekker en Simpel kookboek onder de boom liggen? Wees er snel bij als je een van de boeken nog voor de kerstdagen in huis wil hebben, want de postbezorgers hebben het druk. Je kunt onze boeken onder andere hier bestellen.

Maandag was weer een gewone maandag. Met enige tegenzin ‘s ochtends het bed uit en niet veel later zat de een alweer op de bakfiets richting school terwijl de ander Melle naar de gastouder bracht. Vervolgens, je raadt het al als je de achter de schermen artikelen vaker leest, hebben wij de hele dag achter de computer gezeten. Het was weer een nuttige, maar vrij saaie dag.

Maandag kwam Jorrit er ook achter dat een van de banden van de auto lek was, want het waarschuwingslampje ging branden nadat hij de dag daarvoor de banden nog had opgepompt. Balen…. Even wat lucht erbij en langs de bandenboer voor nieuwe banden, maar die moesten besteld worden. Donderdag voor de herkansing en in de tussentijd elke dag maar wat verse lucht erbij, gelukkig liep de band niet heel snel leeg.

De volgende dag hetzelfde verhaal. De kinderen waren weer de deur uit en zelf moesten we nog even snel de hoognodige dingen voor de website doen. Veel tijd was er niet, want we hadden een afspraak bij een sanitair winkel. Dat was ook wel een keer tijd aangezien ze binnen drie maanden de toiletruimtes en de badkamer komen slopen en wij nog helemaal niks nieuws hadden uitgezocht. Uiteindelijk zijn we die dag goed geslaagd en zijn de spullen inmiddels besteld. Spannend!!

De afspraak duurde behoorlijk lang en op de terugweg kwamen we nog in een kleine file terecht waardoor we bijna te laat waren om Eef uit school te halen. Gelukkig viel het mee en waren we nog mooi op tijd.

Woensdag hebben we weer lekker gekookt en daarna nog wat recepten uitgewerkt. Daarna nog even een klein boodschapje gedaan. Vervolgens snel de keuken nog even in want we moesten vroeg eten. Jorrit had een praktijktoets die avond. Hij was best zenuwachtig, zelfs het bakken van een paar pannenkoeken ging niet van een leien dakje. De pannenkoeken komen mij inmiddels wel mijn neus uit. Gelukkig hadden we die dag al gekookt en kon ik nog wat soep opwarmen.

De toets ging die avond gelukkig goed. Hij was weer een stapje dichterbij het diploma. Nog een paar maandjes te gaan en dan hebben we een echte brandweerman in huis haha!

Donderdag is er voornamelijk wat gewerkt terwijl Melle ondertussen het hele huis onveilig maakte. Verder kregen we nog een heel gaaf kerstpakket toegestuurd van de brandweer.

Vrijdag weer de laatste klusjes voor de website gedaan en daarna het huis aan kant gemaakt. Evi had die dag haar laatste schooldag voor de kerstvakantie. Ze ging in kerstoutfit naar school en ze hadden een kerstfilm gekeken en er was een kerstdisco in de gymzaal. Ondertussen haalde wij snel de laatste twee pakjes koekjes uit het schap in de supermarkt en hebben we nog een kleinigheidje voor de juf gekocht.

Na de lunch sprong Jorrit nog even op de racefiets voor een klein rondje. Daarna zijn we met z’n allen Eef uit school gaan halen. En vlak voordat Jorrit de auto in stapte, stapte hij nog even ergens anders in…. hondenpoep blehhh…. Die avond hadden we nog gezellig een verjaardag van vrienden en hebben we daar lekker gegeten.

Zaterdag hebben we nog wat boodschapjes gedaan, het huis nog een beetje opgeruimd, piano gespeeld, geknutseld en bleef mijn zus met de kinderen gezellig eten. Ze ging vervolgens met één kind weer richting huis, want de ander bleef gezellig een nachtje logeren. En dat nachtje was wat aan de korte kant helaas…. Al om half 6 waren de meiden lekker aan het zingen en aan het giechelen.

Jorrit nam alle kids lekker mee naar beneden zodat ik nog even kon doorslapen. Daarna was het de bedoeling om weer even een rondje te gaan fietsen met een fietsmaatje uit de buurt. Eenmaal helemaal omgekleed en wel, bleek z’n achterband lek. Dat moest even snel gefixt worden en daarna vertrokken ze toch samen op de fiets de kou in. Nog geen 20 minuten later was hij weer gestrand met een lekke band. Dat werd lopen…. Een heel flink stuk lopen. Verder hebben we die dag niet veel bijzonders gedaan.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.