Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Basisrecept: chocolade ganache

  • Bakken

basisrecept chocolade ganache
Ganache, een crème op basis van chocolade en slagroom, is de basis voor velen zoete recepten. Zo giet je de chocolade ganache over taarten, koekjes en cakejes, of gebruik je de chocolade crème als vulling voor bonbons of macarons.

Of je nou liever melk, puur of witte chocolade eet, met chocolade ganache kun je alle kanten op. Het enige waar je met het maken van een goede ganache rekening mee moet houden, is de verhouding tussen de chocolade en de slagroom. Witte chocolade is bijvoorbeeld al redelijk romig van zichzelf en heeft in verhouding dus minder slagroom nodig dan melk of pure chocolade. Houd daarom de volgende verhoudingen aan:

Witte chocolade ganache 2:1, ofwel 200 gram witte chocolade en 100 milliliter slagroom
Melk chocolade ganache 1,5:1, ofwel 150 gram melk chocolade en 100 milliliter slagroom
Pure chocolade ganache 1:1, ofwel 100 gram pure chocolade en 100 milliliter slagroom

Tijd: 5 minuten

Benodigdheden:

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze:
Breek of hak de chocolade in grove stukken en leg deze in een diepe kom. Verwarm de slagroom op middelhoog vuur. Het is niet de bedoeling dat de slagroom gaat koken. Giet de room wanneer hij goed warm is, over de chocolade. Blijf roeren totdat de chocolade volledig is gesmolten.

Tip: Voeg een klein klontje boter toe aan de ganache, als je wilt dat deze extra glanst.basisrecept chocolade ganacheIn de loop van de week volgt een recept met chocolade ganache om je alvast van wat inspiratie te voorzien, dus houd Lekker en Simpel in de gaten.

Met liefde gemaakt en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken