Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Banaan-cashew muffins

  • Bakken

Vegan bananenmuffins

Sinds twee weken eet ik zo min mogelijk melkproducten en dierlijke producten. Maar oh boy, wat kan je naar iets verlangen als je iets niet mag! In mijn geval was dat een grote chocolademuffin met witte chocolade. Ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd en heb er zelfs een keer van gedroomd! Toch wilde ik absoluut niet toegeven. Op een hongerige avond sloeg ik aan het googlen, maar elk recept dat ik kon vinden voor ‘vegan cakes’ bestond uit minstens 15 ingrediënten. Dat vind ik teveel gedoe. En zo stond ik op mijn vrije vrijdagmiddag in de keuken en begon ik op goed geluk het één en ander bij elkaar te mixen. Veertig minuten later zat ik met een grote grijns aan de eettafel en was eindelijk mijn craving naar een muffin volledig verzadigd. Benieuwd hoe ik deze banaan-cashew muffins (zonder ei of koemelk) voor elkaar heb gekregen? Lees dan verder! 

Recept voor 4 banaan-cashew muffins
Tijd: 10 min. +  30 minuten in de oven

Benodigdheden:

  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 10 el tarwebloem
  • 1 el suiker
  • twee handjes cashewnoten (of andere noten)
  • half vanille stokje

Bereidingswijze

Voorverwarm de oven op 170 graden. Snij de banaan in kleine stukjes. Meng de banaan met de amandelmelk, tarwebloem, de suiker en het vanillestokje. Verkruimel de cashewnoten met de bolle kant van een lepel en voeg het toe. Mix alles bij elkaar tot een glad beslag. Schep het beslag in kleine vormpjes en zet het in de oven voor 30 minuten.

De muffins zijn hartiger en minder zoet dan je misschien gewend bent. Ik vind dit juist lekker. Als je ze zoeter wilt maken, voeg dan wat meer suiker toe. Het lijkt me ook erg lekker met frambozen en aardbeien als topping. Dol op chocolade? Voeg dan cacaopoeder of stukjes chocolade toe aan het beslag. Ik ga hier zeker mee experimenteren door groenten zoals wortels of spinazie toe te voegen aan het beslag.

Vegan bananenmuffins

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken