Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bananenbrood met koffie

  • Bakken

Bananenbrood met koffie
Ik denk dat bananenbrood wel één van mijn favoriete baksels is. Ik heb al vaker bananenbroden gebakken, maar deze keer heb ik een variant gemaakt met koffie. Ik vind de combinatie van banaan met koffie en chocolade ontzettend lekker! Bananenbrood is absoluut niet moeilijk om te maken, maar het vergt wel wat tijd doordat het 60 minuten in de oven moet. Heb je wat tijd over in het weekend en zin in wat lekkers? Dan is dit recept voor bananenbrood met koffie een absolute aanrader!

Recept voor circa 8 personen
Tijd: 20 min. + 60 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gr suiker
  • 115 gr zachte roomboter
  • 150 ml filterkoffie
  • 100 gr pure chocolade

Bananenbrood met koffieBereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Daarna ga ik koffie zetten, zodat deze alvast een beetje kan afkoelen. Ik zet de koffie met de Melitta® AromaFresh, een filterkoffiezetapparaat met ingebouwde molen. Met dit apparaat zet ik filterkoffie met vers gemalen koffiebonen, waardoor je een heel lekker kopje koffie krijgt. Het fijne van de AromaFresh is dat je kunt kiezen uit verschillende instellingen zoals de maalgraad (fijn tot grof) en de koffiesterkte (mild, medium en sterk). Uiteraard kun je ook voorgemalen koffie gebruiken. Ik zet zelf koffie voor twee kopjes.Bananenbrood met koffieNa het koffiezetten, ga ik verder met het beslag. Ik gebruik het liefste rijpe bananen, omdat die meer smaak hebben. Stamp/prak de bananen met een vork of aardappelstamper. Ik prak twee bananen en de derde banaan halveer ik en leg ik bovenop het beslag. Je kunt uiteraard ook alle drie de bananen prakken en door het beslag mengen. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de geprakte bananen, 50 ml koffie, eieren, suiker en boter. Snijd 50 gram chocolade in stukjes.Bananenbrood met koffieSchep dit ook door het beslag.Bananenbrood met koffieGiet het beslag in een ingevette cakevorm.Bananenbrood met koffieBak het bananenbrood circa 60 minuten in de oven totdat deze mooi gaar is van binnen en goudbruin van buiten. Als de cake halverwege te bruin wordt, kun je het geheel afdekken met aluminiumfolie. Laat vervolgens het bananenbrood afkoelen op een rooster. Maak ondertussen de saus. Hiervoor doe je de 100 ml koffie in een pannetje en voeg je de rest van de chocolade toe. Laat de chocolade smelten en zet dan het vuur uit. Laat de saus nog een beetje afkoelen en giet daarna over het bananenbrood.Snijd een plak bananenbrood af en serveer met een grote mok koffie.

Wij zijn echt fan van de Melitta® AromaFresh. Je kunt niet alleen super gemakkelijk koffiezetten met verse bonen en zelf de koffiesterkte bepalen maar alle onderdelen die vies worden zijn gemakkelijk schoon te maken. Ook zit er een handige timerfunctie op het apparaat waardoor je bijvoorbeeld ’s ochtends wakker kunt worden met de geur van verse koffie. Ook kun je op de AromaFresh instellen hoelang hij de koffie moet warmhouden (20, 40 of 60 minuten). Kortom, een super gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat.Bananenbrood met koffieBananenbrood met koffie– Dit artikel is in samenwerking met Melitta® –

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken