Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Basisrecept: cream cheese frosting

  • Bakken

Basisrecept: roomkaas vulling
Cream cheese, ofwel roomkaas, is tegenwoordig een veelgebruikte vulling of topping voor taarten en muffins. Zelf vind ik cream cheese net iets lekkerder dan boter crème. Cream cheese is minder geschikt om toeven van te spuiten of taarten mee af te smeren.

Cream cheese heeft over het algemeen een smeerbare textuur, maar zal nooit volledig opstijven. Gebruik cream cheese dus vooral als topping en smaakmaker. Een lekkere topping voor op een red velvet- of een carrot cake is cream cheese dus zeker wel.

Recept voor 12 cupcakes of 1 taart
Tijd: 10 min.

Benodigdheden:

  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 1,5 tl vanille extract
  • 125 gr poedersuiker

Bereidingswijze:

Zorg voordat je begint dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Neem een kom en mix op een lage stand, de boter, met de roomkaas en het vanille extract. Als dit goed gemengd is, kan beetje voor beetje de poedersuiker erbij (op een hoge stand). Als alle poedersuiker er doorheen zit, is de cream cheese klaar voor gebruik. Gebruik je hem niet meteen, dan kun je de frosting een aantal dagen, mits goed afgelosten, in de koelkast bewaren of tot enkele weken invriezen. Tip: net als botercreme, kan je ook cream cheese voorzien van smaakjes. Vervang het vanille extract bij voorbeeld door amandelextract, kaneel of koek- en speculaaskruiden. Basisrecept: roomkaas vulling

Met liefde gemaakt en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken