Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Basisrecept: oreo boter

  • Bakken

Basisrecept: oreo boter
Oreo boter, ik heb het hier in Nederland nog niet voorbij zien komen, maar in Amerika alom bekend onder de naam Oreo cookie spread. Wat de naam al doet vermoeden, een smeerbare oreo spread te verwerken in menig zoet recept. Smeer het over een crêpe, of wrap, tussen een taart of simpelweg op een sneetje brood.

Recept voor 1 taart
Tijd: 15 min.

Benodigdheden:

  • 1 rol oreo’s
  • 60 gr boter
  • 120 ml gecondenseerde melk
  • 60 ml ongezoete koffiemelk
  • water om te verdunnen

Bereidingswijze:
Draai de koekjes van elkaar en schraap de witte vulling er met een lepel of een mesje tussenuit. Doe de koekjes in een keukenmachine en verkruimel dit tot zeer fijne kruimel. Verwarm in een steelpannetje de boter totdat deze volledig is gesmolten. Voeg hier vervolgens de gecondenseerde melk, koffiemelk en de oreo vulling aan toe. Blijf roeren totdat dit alles zich goed heeft vermengd. Zet dan het vuur uit. Giet de helft van het vloeibare mengsel bij de oreo kruimels en roer tot een homogeen mengsel. Voeg eventueel meer toe als je een dunnere substatie wil. Bewaar de oreo boter in de koelkast tot gebruik. Tip: vervang de boter, gecondenseerde melk en de koffiemelk met drie eetlepels kokosolie.
Basisrecept: oreo boter
In de loop van de week volgt een recept met oreo boter om je alvast van wat inspiratie te voorzien. Houd Lekker en Simpel dus in de gaten. 

Met liefde gemaakt en geschreven door Merel 

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken