Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en basilicum

Wij hebben ‘s avonds wel eens zin in een lekker hartig snackje maar soms hebben we vrij weinig ‘lekkers’ in huis. Op zulke momenten maken wij vaak iets met bladerdeeg, wat wij dan wel weer in huis hebben. Deze bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en basilicum zijn makkelijk en snel te maken. Met de ingrediënten kan je natuurlijk wisselen, het is maar net wat je lekker vindt en in huis hebt.

Tijd: 20 min. + 20 min. in de oven

Recept voor 8-10 rondjes.

Benodigdheden:

  • 4 bladerdeegvelletjes, ontdooid
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • halve theelepel chilipoeder
  • (gedroogde) basilicum
  • eventueel een half uitje
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Leg de 4 bladerdeegvelletjes in de vorm van een vierkant en leg de randjes net iets over elkaar heen. Druk de randjes aan zodat er 1 groot bladerdeegvel onstaat. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel deze over het bladerdeegvel maat laat de randjes een beetje vrij. Vervolgens de parmezaanse kaas over de zongedroogde tomaten. Scheur of snijd de basilicum klein en strooi deze ook over het bladerdeeg, vervolgens het chilipoeder verdelen en eventueel nog een gesnipperd uitje. Kluts een eitje in een bakje door elkaar en smeer 1 kant van het bladerdeeg in met een randje ei. Begin daarna vanaf de andere kant het bladerdeeg op te rollen.

Als je het bladerdeeg opgerold hebt, kun je de rol eventueel nog even, circa 20 minuten, in de koelkast leggen zodat het makkelijker snijden is. Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de bovenkant van de rol in met het geklutste ei en snijd de bladerdeegrol in ongeveer 8 tot 10 plakken.

Leg alle plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet de bladerdeegrondjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Als de bladerdeegrondjes mooi bruin zijn geworden, zijn ze klaar!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken