Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
brownie koekjes

Brownie koekjes

  • Bakken
  • 15 min. bereidingstijd
    33 min. wachttijd
brownie koekjes

Ons nieuwe boek, ZOET, is nu twee weken uit. We hebben de afgelopen weken zoveel leuke en positieve reacties ontvangen. Ook krijgen we ontzettend veel foto’s toegestuurd van jullie baksels, heel leuk! Vandaag delen we Sofie haar favoriete recept uit ons bakboek ZOET, namelijk de brownie koekjes. Misschien niet de mooiste koekjes, maar wel de allerlekkerste. Duik vooral dit weekend nog de keuken in om zelf met de brownie koekjes aan de slag te gaan!

Aan de slag met de brownie koekjes

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Smelt ondertussen de boter en chocolade in een klein (steel)pannetje. Meng vervolgens met een mixer de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker goed door elkaar. Doe dan de gesmolten boter en gesmolten chocolade bij het ei-suiker mengsel en meng dit nog even kort door elkaar. Schep daarna de bloem door het beslag. Zet het beslag een minuut of 15 in de koelkast zodat het iets steviger wordt. Bekleed ondertussen en bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in kleine hoopjes over de bakplaat. Let wel op, de koekjes lopen uit, dus leg de hoopjes niet te dicht naast elkaar.

Bak de brownie koekjes ongeveer 18 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

Meer van dit soort lekkere en makkelijke bakrecepten vind je in ons bakboek ZOET! Bestel daarom hier snel jouw exemplaar.

Bewaar het recept voor voor de brownie koekjes op Pinterest!

brownie koekjes

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken