Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
brownietaart

Brownietaart

  • Bakken

Brownietaart
Laatst kregen we een pakketje van Albert Heijn met daarin de ingredienten van het dessert, een brownietaart, van de Allerhande Kerstbox. Natuurlijk zijn wij de beroerdste niet en doken we meteen de keuken in om de brownietaart te maken. We waren echt verbaasd hoe makkelijk dit recept is om te maken en hoe ontzettend lekker het resultaat is! Wij hebben de brownietaart verder afgemaakt met verse frambozen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander fruit zoals banaan of kiwi. Vergeet je niet te abonneren op ons Youtube kanaal (het is gratis! en je zit nergens aan vast) en doe een duimpje omhoog als je de video leuk vond!

Recept voor 6-8 personen
Tijd: 25 min. + 45 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 125 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram frambozen
  • 2 el bloem

Bereidingswijze:

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm (20cm) in met wat boter. Laat de boter in een pannetje rustig smelten. Als het helemaal gesmolten is draai je het vuur uit en voeg je de chocolade  toe. Laat dit ook rustig smelten. De boter is warm genoeg zodat je het vuur niet meer aan hoeft te doen. Doe ondertussen de eieren in een kom en mix het samen met de suiker luchtig. Mix net zo lang totdat het wat stijver is. Voeg daarna de mascarpone toe en meng dit voorzichtig met je boter-suikermengsel. Als het goed gemengd is voeg je de bloem toe. Dit meng je ook voorzichtig door elkaar. Als laatst voeg je de gesmolten chocolade toe en meng je alles voor de laatste keer goed (maar voorzichtig!) door elkaar. Doe je beslag in de springvorm en zet het voor 45 minuten in de oven. Als de brownie klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem goed afkoelen. Maak je brownietaart af met lekkere frambozen en versier hem verder naar wens. Gebruik bijvoorbeeld, net zoals wij, poedersuiker om de mooiste creaties te maken! Geniet ervan!
Brownietaart
BrownietaartVergeet je niet te abonneren(het is gratis!) op ons Youtube-kanaal zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe (kook)video’s.abonneren

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken