Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
caramel shortcake

Caramel shortcake

  • Bakken

Caramel shortcake
Volgens mij hoef ik aan dit recept niet veel woorden vuil te maken, want de foto zegt al genoeg. Geloof mij: dit recept is écht simpel om te maken en kan bijna iedereen wel maken! Daarnaast heb je niet heel veel ingredienten nodig voor deze caramel shortcake en is het eindresultaat overheerlijk.

Recept voor 1 caramel shortcake: 6-8 personen
Tijd: 30 min. + 1 uur in de koelkast

Benodigdheden:

Voor de bodem

  • 75 gr roomboter
  • 120 gr biscuitjes

Voor de karamel

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (bijv. deze)
  • circa 60 gr roomboter
  • 2 tl bruine basterdsuiker

Voor de chocoladelaag

  • 200 gr pure chocolade
  • 50 gr witte chocolade

Bereidingswijze:
Je begint met de bodem. Verkruimel de biscuitjes. Je kunt dit doen met een keukenmachine of met de hand. Smelt de roomboter en meng dit door de koekkruimels. Als het geheel nog niet plakkerig genoeg is, kun je wat extra gesmolten boter toevoegen.
Caramel shortcake
Verdeel het geheel over een ingevette springvorm (24 cm diameter). Druk alles aan met een lepel zodat je een stevig geheel krijgt. Als de koekkruimels aan je lepel vastplakken, kun je een de koekkruimels ook aandrukken met een stuk bakpapier. Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de karamellaag.
img_9051Smelt de boter met de basterdsuiker in een pannetje. Blijf goed roeren. Als de suiker is gesmolten voeg je de gecondenseerde melk toe. Laat het geheel nu een minuut of 5 zachtjes pruttelen maar blijf ondertussen het geheel goed mengen met een garde.
Caramel shortcake
Als de karamel iets dikker is geworden, zet je het vuur uit. De karamel hoeft niet heel dik te zijn, want in de koelkast wordt hij nog wel iets dikker en steviger. Verdeel de karamel over de koekjesbodem. Zet het geheel in de koelkast en ga verder met de chocoladelaag.
Caramel shortcakeSmelt de pure chocolade au bain marie. Zelf doe ik dit door een kommetje in een pannetje met een klein laagje kokend water te doen. Als de pure chocolade is gesmolten, laat je hem een paar minuten staan.
Caramel shortcake
Vervolgens giet je de pure chocolade over de karamel.
Caramel shortcake
Smelt daarna ook de witte chocolade au bain marie. Zelf heb ik de gesmolten witte chocolade in een spuitzakje gedaan en daarna een paar strepen onder elkaar in de pure chocolade gemaakt. Je kunt de strepen eventueel ook gewoon met een lepel maken door de chocolade voorzichtig van je lepel te laten glijden.

Vervolgens pak je een sateprikker of een mes en trek je in de witte chocolade een lijntje omhoog, een stukje verder trek je een lijntje omlaag, daarna weer omhoog. Zo ga je door totdat je de hele taart hebt gedaan.
Caramel shortcake
Zet de caramel shortcake ongeveer een uurtje in de koelkast totdat hij mooi stijf is geworden.
Caramel shortcake
Caramel shortcake
Caramel shortcake

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken