Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Cheesecake met bastogne

Cheesecake met bastogne

  • Bakken

Cheesecake met bastogne
Op zoek naar een lekker recept voor een cheesecake? Bekijk dan dit recept voor cheesecake met bastogne. Super lekker en heel erg simpel om te maken!

Recept voor 6-8 personen
Tijd: 60-70 min.

Benodigdheden:

  • 300 gram bastognekoeken
  • Kaneel
  • 55 gram boter
  • 5 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 600 gram kwark
  • 200 gram créme fraîche

Cheesecake met bastogne
Bereidingswijze: 
Begin met het maken van de bodem voor de cheescake. Neem hiervoor 300 gram bastognekoeken, 55 gram boter en 1 theelepel kaneel. Verkruimel de bastognekoeken in een grote kom met een vijzel of doe ze in een handdoek en sla ze kapot met een deegroller (of wees creatief en verzin zelf een handige manier). Als dat klaar is smelt je even kort de 55 gram boter in de magnetron, doe dit vervolgens met een theelepel kaneel bij de kruimels koek. Kneed het een beetje door elkaar, zodat de kruimels vettig worden door het boter.
Cheesecake met bastogne
Neem een springvorm en bedek deze met het mengsel van koek en boter. Druk het stevig aan zodat het goed blijft zitten en aan elkaar plakt. Zelf heb ik een klein taartje voor twee personen gemaakt dus ziet het er iets anders uit.
Cheesecake met bastogne
Klop in een kom twee eieren los samen met 100 gram suiker tot het schuimig en licht van kleur is. Tip: je kan ook nog 125 gram gemalen amandelen toevoegen wanneer het ei is losgeklopt en schuimig is. Doe het mengsel van ei en suiker over de kruimels op de bodem van de taartvorm. Als de bodem bedekt is met de kruimels en het ei mengsel is het tijd om de oven voor te verwarmen op 160 graden. Voordat het taartje de oven in kan moet de topping nog worden gemaakt. Hiervoor hebben we nodig 3 eieren, 1 eetlepel bloem, 600 gram kwark, 200 gram créme fraîche en 50 gram kristal suiker. Meng dit alles in een grote kom en de topping kan over de bodem, heel eenvoudig. Als de oven warm is kan het taartje voor 50 minuten de oven in. Als de 50 minuten zijn verstreken laat je de cheescake even afkoelen op het aanrecht. Eenmaal afgekoeld moet hij nog ongeveer 3 uur in de koelkast. En dan is de cheescake klaar en is het tijd om te genieten!

Tip: het is aan te raden om de cheesecake met bastogne in de springvorm te laten zitten zodat hij mooi in vorm blijft. Haal hem pas vlak voor het serveren uit de vorm.
Cheesecake met bastogne

Onze kookboeken

2 reacties op “Cheesecake met bastogne”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.