Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Cheesecake met karamel en bastogne

  • Bakken

Cheesecake met karamel

Deze taart is echt GODDELIJK! Een paar weekjes terug was ik jarig en ik wilde een lekkere taart maken. Omdat ikzelf maar ook Jorrit en zijn familie een stukje cheesecake wel kunnen waarderen, wilde ik een lekkere cheesecake maken. Ik kwam toen op het idee om een cheesecake met karamel en bastogne bodem te maken. Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het echt niet! Wel is het aan te raden om de ‘karamel’ een dagje van te voren te maken, dan heb je dat in ieder geval al achter de rug. Ik ben absoluut geen bakwonder en ik kan deze hele lekkere taart ook maken! De taart viel trouwens heel goed in de smaak!

Recept voor 1 taart
Tijd:  30 min. + 45 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 150-200 gr bastogne
  • 60-75 gr roomboter, ongezouten
  • 400 gr monchou (roomkaas naturel)
  • 2 eieren
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 gr suiker
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze:
Begin met het bereiden van de ‘karamel’. Zet een grote pan water op en breng het water aan de kook. Leg het blikje gecondenseerde melk in water en zorg dat het blikje goed onder water blijft. Kook het blikje gecondenseerde melk circa 2,5 tot 3 uur in het water. Zorg er voor dat het blikje altijd onder water blijft staan, dus af en toe een beetje water toevoegen.

Tip: je kunt het blikje gecondenseerde melk ook al een dag of week van te voren koken.

Maak de bodem van de cheesecake. Verkruimel met je handen of een keukenmachine de bastognekoeken. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de bastognekoeken en de gesmolten boter door elkaar. Schep dit in een ingevette springvorm en druk het geheel aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.

bastogne bodem

Als het blikje gecondenseerde melk klaar is met koken laat je hem even afkoelen (circa een half uur).

zelfgemaakte karamel

Giet de karamel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad met een spatel.

 photo IMG_3146_zpsuu7oodsu.jpg

Verwarm je oven voor op 180 graden. Het is tijd om de rest van de vulling te maken. Meng de monchou met de eieren, suiker en de koek- en speculaaskruiden.

Cheesecake met karamel

Je kunt dit doen met een keukenmachine, met een handmixer of gewoon met een garde.

 photo IMG_3126_zpsjg4qos0i.jpg

Giet het mengsel over de karamel. Zet de cheesecake voor circa 45 minuten in de oven. Als de cheesecake klaar is, laat je hem afkoelen en zet je hem vervolgens een paar uur in de koelkast.

Cheesecake met karamel

Cheesecake met karamel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken