Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Croissantbrood met amandel

  • Bakken

Croissantbrood met amandel
Wel eens klaar met die doorsnee afbakcroissants? Met enkel wat blikken croissantdeeg, een eitje, en wat amandelschaafsel, maak je van dat een doorsnee croissantdeeg een stuk minder doorsnee croissantbrood met amandel.

Recept voor 1 croissantbrood
Tijd: 15 min. + 65 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 3 rollen croissantdeeg
  • 1 eitje
  • amandelschaafsel
  • amandelextract

Bereidingswijze:
Haal allereerst het croissantdeeg uit het blikje. Het deeg bestaat per blik uit een lange lap, dat weer uit drie gelijke rechthoeken bestaat. Snijd deze drie delen los van elkaar en leg ze vervolgens op elkaar. Zorg dat het deeg in de lengte net zo lang is als het cakeblik dat je gebruikt. Is dit niet het geval, gebruik dan een deegroller om het deeg wat uit te rollen. Snijd het deeg in de lengte in vier gelijke stroken. Bestrijk deze stroken met behulp van een kwastje met een beetje amandelextract. Tip: varieer met de vulling en gebruik niet amandelextract, maar suiker en kaneel of nutella. Leg deze repen deeg vervolgens in het cakeblik. Herhaal deze stappen met de resterende blikken croissantdeeg. Je hoeft de repen deeg in het cakeblik niet aan te drukken, enkel op elkaar te leggen.

Laat het croissantbrood nu ongeveer een uur rijzen op een warme plek onder een schone theedoek. Verwarm tijdens het laatste kwartier van de rijstijd, de oven voor op 200 graden. Bestrijk het brood, voordat je het in de oven schuift, met een beetje losgeklopt ei. Strooi hier nog een handje geschaafde amandelen overheen. Tip: de geschaafde amandelen kun je ook al tussen de lagen strooien. Croissantbrood met amandelBak het croissantbrood nu in ongeveer 60 tot 70 minuten af, in de voorverwarmde oven.Croissantbrood met amandelCroissantbrood met amandelMet liefde gebakken en geschreven door Merel 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken