Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Empanadas met kip

Empanadas met kip en paprika

  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    10 min. baktijd
Empanadas met kip

Met slechts een paar ingrediënten tover je binnen een handomdraai deze lekkere empanadas op tafel. De empanadas zijn gevuld met kip, paprika, rode ui, kruiden en rode peper. Zelf hebben we ze daarna in 10 minuutjes afgebakken in onze Airfryer, maar in de oven kan natuurlijk ook. Dat laatste duurt wel ietsjes langer. Viel dit recept in de smaak, probeer dan ook vooral eens deze simpele empanadas met gehakt, de enchiladas met kip of een van onze andere Mexicaanse recepten!

Aan de slag met de empanadas met kip en paprika

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laten een beetje ontdooien. Snipper ondertussen de rode ui, snijd de paprika in kleine blokjes en de rode peper in stukjes. Fruit de ui, paprika en peper aan voor een minuut of 4-5 in een pan met een klein scheutje olie. Voeg daarna het kipgehakt en de kruiden toe en bak het kipgehakt rul. Snijd cirkels uit het bladerdeeg met behulp van bijvoorbeeld een klein kommetje. Vul het deeg met de kipvulling en vouw dicht. Druk de randjes van het bladerdeeg aan met een vork. Leg de empanadas in het mandje van de Airfryer, er passen er ongeveer vier in per keer. Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van de empanadas met een beetje ei. Bak de empanadas met kip en paprika 10-12 minuten op 180 graden. 

Empanadas met kip

De empanadas bakken in de oven?

Verwarm de oven dan voor op 200 graden. Volg de bereidingswijze zoals hierboven beschreven en bak ze dan tot slot mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Bewaar het recept voor de empanadas met kip en paprika op Pinterest en bekijk ook de rest van onze tapas hapjes!

Empanadas met kip

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken