Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Frikandelbroodjes

  • Snacks

 photo IMG_3534_zps2eaa1d7b.jpg

We hebben weer een hartige snack voor jullie: frikandelbroodjes. Deze frikandelbroodjes zijn super simpel om te maken en binnen een mum van tijd klaar. Je kunt in plaats van frikandelbroodjes ook frikandelhapjes maken en deze serveren tijdens een feestje of als er vrienden of familie over de vloer komen. Tip: probeer ook eens deze kroketbroodjes!

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 broodjes

Benodigdheden:

  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 frikandel (uit de diepvries)
  • 1 eetlepel curry
  • evt. 1 ei

 photo IMG_3389_zps033632d7.jpg

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd 1 plakje bladerdeeg door midden. Rol de helft van het bladerdeegvelletje een beetje uit met een deegroller. Snijd de frikandel in tweeen en smeer de helft van het bladerdeegvelletje, die je niet hebt uitgerold, in met een beetje curry. Leg vervolgens de halve frikandel op dit velletje bladerdeeg. (zoals je ziet op de foto, was ik de curry vergeten en heb ik dit achteraf nog toegevoegd)

 photo IMG_3504_zpsa997d433.jpg

Leg het uitgerolde bladerdeegvelletje er overheen en druk de randjes aan met een vork. Maak eventueel een paar inkepingen in het bladerdeeg aan de bovenkant en bestrijk de frikandelbroodjes met wat ei (wij hebben dit zelf niet gedaan).

 photo IMG_3515_zpsecbba6bf.jpg

Zet de frikandelbroodjes voor circa 20 minuten in de oven en smullen maar!

 photo IMG_3529_zps0d957ba0.jpg

Onze kookboeken

1 reactie op “Sandwich kip caprese”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.