Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gevulde eieren met roomkaas

  • Snacks


Pasen is alweer een tijdje geleden maar gevulde eieren blijven toch wel erg lekker. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij het avondeten of als hapje in de avond. In dit recept zijn de eieren gevuld met roomkaas, peterselie en hamblokjes. Maar je kan natuurlijk ook een beetje variëren met de ingrediënten.

Recept voor 6 gevulde eieren
Tijd: 15 min.

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 8 theelepels roomkaas
  • een takje verse peterselie (of gedroogde)
  • hamblokjes of hamreepjes


Bereidingswijze:
Begin met het koken van het water in een pannetje op het vuur. Als het water kookt, leg je voorzichtig de eieren in het water. Kook de eieren voor ongeveer 7-8 minuten totdat ze bijna hardgekookt zijn. Als de eieren gekookt zijn, pel je ze en snijd je de eieren doormidden.

Haal voorzichtig met een theelepel het eigeel uit de eieren.

Doe het eigeel in een bakje en voeg de roomkaas toe en een klein beetje peterselie. Als je gedroogde peterselie gebruikt, kan je ongeveer 1 theelepel peterselie bij het eigeel en de roomkaas doen. Roer dit nu goed door met een lepel en voeg eventueel wat hamblokjes toe. Je kan de hamblokjes ook op de gevulde eieren serveren. Vul nu met een theelepel of spuitzak de eieren met het roomkaasmengsel. Serveer op de eieren nog wat hamblokjes en verse peterselie en klaar is je snelle snack of bijgerecht.

Onze kookboeken