Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Giouvetsi met orzo

  • Hoofdgerecht
  • 3-4 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    120 min. kooktijd
giouvetsi met orzo

Giouvetsi is een traditioneel Grieks recept met tomatensaus, vlees (vaak rundvlees of lamsvlees) en kritharaki. Het recept is niet moeilijk, maar je moet er wat wat meer tijd voor uittrekken, want het moet 2 uur pruttelen. Serveer de gioutvetsi met orzo lekker met wat Parmezaanse kaas en smullen maar.

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verwarm een beetje boter, margarine of olie in een pan. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de kruiden, ui en knoflook toe. Bak dit een paar minuten en voeg dan de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Voeg een beetje water toe totdat het vlees onderstaat. Zet de deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en voeg 500 ml bouillon toe aan de pan en breng dit aan de kook. Voeg de orzo toe en kook het geheel totdat de orzo gaar is (bij mij duurde dat 11 minuten).

Als de orzo nog niet gaar is, maar de bouillon is verdampt, voeg dan een beetje extra bouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren. Als de orzo gaar is, zet je het vuur uit en voeg je wat geraspte Parmezaanse kaas toe.

Geniet van de giouvetsi met orzo!

Ook lekker (en Grieks!)

Spanakopita

Moussaka

giouvetsi met orzo

Volg ons op Pinterest en sla daar het recept voor de giouvetsi met orzo op!

giouvetsi met orzo

Klik hier voor al onze Griekse recepten.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken