Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tip: hoe serveer je een gerecht mooi(er)?

Tip: hoe serveer je een gerecht mooi(er)?
Je gerechten mooi serveren klinkt moeilijker dan het is. Wij willen natuurlijk altijd mooie foto’s maken en serveren onze gerechtjes dan ook altijd zo mooi mogelijk voor het beste eindresultaat. Met onze tips kan ook jij je gerechten heel makkelijk wat mooier serveren.

Op zoek naar kerstrecepten? Bekijk dan onze categorie met kerstrecepten.

1. Werk schoon. Zorg dat je opgediende bord schoon is zonder vegen saus op plekken waar deze niet horen.

2. Gebruik ingrediënten, die in het gerecht voorkomen, om je gerecht mooier te maken. Denk aan een paar schijfjes citroen, een paar cherrytomaatjes bovenop je pasta, een klein handje rucola op je risotto, een beetje geraspte Parmezaanse kaas of wat krokant gebakken spek. 3. Gebruik verse kruiden om je gerecht er mooier uit te laten zien en wat meer kleur te geven. Gebruik verse kruiden die in het gerecht zitten of er goed bijpassen. Denk aan verse basilicum, bieslook en peterselie. Hoe serveer je een gerecht mooi(er)?4. Maak het geheel af met een snufje verse zwarte peper (als je een hartig gerecht serveert). Dat is niet alleen heel erg lekker maar geeft het ook net een beetje extra.

5. Gebruik het juiste bord of kommetje bij het juiste gerecht. Je gaat bijvoorbeeld geen grote portie pasta op een klein bordje serveren. Probeer een beetje creatief te zijn met het kiezen van servies. Een kleine amuse of salade kun je bijvoorbeeld ook heel leuk in een glaasje serveren.

6. Gebruik uitsteekvormpjes. Serveer bijvoorbeeld puree of risotto door een uitsteekvorm te gebruiken. Je kunt kiezen voor verschillende vormen zoals een ronde of vierkante uitsteekvorm of misschien nog leuker: in de vorm van een kerstboom. Het is ook leuk om te varieren met de grootte van de uitsteekvormen.

Hoe serveer je een gerecht mooi(er)?
7. Soep serveren? Schenk er een scheutje kookroom door en haal daarna een mes van boven naar beneden door de soep. Ziet er meteen heel kunstig uit. Tip: oefen eerst even in een klein bakje met soep.

8. Kies altijd voor oneven aantallen. Serveer je bijvoorbeeld zalmrolletjes, kies dan voor 1, 3 of 5 zalmrolletjes in plaats van 2 of 4. Probeer het maar eens en je zult zien dat een oneven aantal eigenlijk altijd mooier op een bord ligt. Hoe serveer je een gerecht mooi(er)?
Hopelijk hadden jullie wat aan onze tips. Heel veel succes met het kerstdiner!

Onze kookboeken

2 reacties op “Tip: hoe serveer je een gerecht mooi(er)?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.