Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Iers brood

  • Bakken

Weer een lekker en simpel recept van MiCook, Iers brood. Maaike heeft haar inspiratie voor dit recept gehaald uit de november editie van Light Koken. Zelf dacht ik altijd dat brood maken vrij ingewikkeld en tijdrovend was, maar nu ik dit recept zo zie valt dat eigenlijk nog best mee. Gewoon een kwestie van de ingrediënten afwegen, mengen, kneden en de oven in. 

Tijd: 30 min + circa 25 min in de oven
Recept voor 12 sneetjes brood

Benodigdheden:

  • 450 gram Volkorenmeel
  • 100 gram Bloem+ een beetje voor werkblad
  • 1 theelepel Baking Soda
  • 50 gram Tarwezemelen
  • 2 theelepels Zout
  • 450 milliliter Karnemelk

Bereidingswijze: 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 230 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met een wat bakpapier.

Meng in een grote kom het volkorenmeel, de bloem, baking soda, tarwezemelen en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een grote kom het volkorenmeel, de bloem, baking soda, tarwezemelen en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.

Giet de karnemelk in het kuiltje en kneed het geheel tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat het deeg niet te nat is, voeg eventueel nog wat extra bloem toe. Wanneer er een mooie bal begint te ontstaan, bestuif je het werkblad met een beetje bloem en kneed het deeg tot een grote bal. Leg de deegbal op de met bakpapier beklede bakplaat en snij een diepe snee in de bovenkant van de deegbal.

Bak het brood 15 minuten in de voorverwarmde oven (230 graden). Verlaag de oventemperatuur na 15 minuten naar 200 graden en bak het brood nog ongeveer 20 minuten af. Het brood is gaar als het hol klinkt als je tegen de onderkant aan tikt. Nu kan het smullen beginnen, lekker met wat kaas of verse jam!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken