Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Hartjesgebak

Alexandra heeft dit lekker recept ingestuurd maar helaas net iets te laat om nog te plaatsen op Valentijnsdag. Maar er zijn natuurlijk genoeg momenten om dit gebakje te maken en misschien wel iemand te verrassen met wat lekkers.

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 1 chocolade-cake (zelfgebakken is het lekkerste, anders van een goede bakkerij)
  • 3/4 eetlepels aardbeienjam
  • circa 1 theelepel frambozen-siroop
  • 1 bakje chocolade-mouse
  • cacao-poeder
  • circa 100 gram poedersuiker
  • klein scheutje water

Bereidingswijze:

Begin met het uitsteken van een cake met een hartjes uitsteekvorm. Kijk hoe je 4 hele hartjes uit de cake kunt halen met de mal. In mijn geval heb ik de cake in horizontale plakken gesneden van ca. 1,5 cm dik en daar 4 hartjes met een scherp mes langs de mal uitgesneden.

Smeer alle 4 de plakjes in met aardbeienjam. Op 2 hartjes met aardbeidenjam smeer je een dikke laag chocolade-mousse. Leg daar de 2 andere met de jam kant op en druk dit een beetje aan.

In een schaaltje het poedersuiker scheppen en daar de limonadesiroop bij doen. Vervolgens moet je dit goed roeren met een garde. Dit zal moeizaam gaan en klonten geven. Nu per theelepeltje koud water toevoegen en glad roeren. Als het mengsel dik elastisch, net vloeibaar is (een druppel valt net van de garde af, maar “loopt” niet snel), met een theelepel over de gestapelde cakejes lepelen. Ook over de randen laten lopen voor een speels effect.

Laat je cakjes in de koelkast een kwartiertje opstijven, het glazuur wordt nu hard. Als je wilt kun je daarna een kleine hartjesvorm op de cake leggen en hierin cacao strooien voor een ‘speels’ effect.

Onze kookboeken

2 reacties op “Hartjesgebak”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.