Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Miriam: Carrotcake

  • Bakken

Vorige week kon je op Lekker en Simpel een recept vinden voor een gezonde wortelcake. Voor deze gezonde wortelcake heb je redelijk veel ingredienten nodig die niet allemaal bij de supermarkt te vinden zijn. Naar aanleiding hiervan stuurde Miriam ons haar recept van wortelcake. Dit recept is makkelijk, bevat minder ingredienten maar is dan ook iets minder gezond. Maar op zijn tijd mag je wel eens zondigen.

Recept voor 6 of meer personen

Benodigdheden:

  • 350 gram basterdsuiker
  •  350 milliliter zonnebloemolie
  • 6 losgeklopte eieren
  •  300 gram geraspte wortels
  •  350 gram zelfrijzend bakmeel
  •  2 theelepels bakpoeder, ook wel baking soda genoemd
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram geraspte hazelnoot of amandelen

Bereidingswijze:

Meng eerst de basterdsuiker, zonnebloemolie en de zes losgeklopte eieren met elkaar in een beslagkom. Neem vervolgens het zelfrijzend bakmeel, samen met het bakpoeder, de kaneel en de geraspte nootsoort naar keuze en meng dit goed door. Leg over de beslagkom een zeef en zeef het droge kruidenmengsel, zodat er geen klontjes meer te vinden zijn in het mengsel. Zorg ervoor dat het droge en het vloeibare mengsel en de geraspte wortel goed doorgeroerd worden en giet dan het geheel in een springvorm. De springvorm mag niet al te hoog zijn, dan wordt de taart niet gaar en dat zou natuurlijk doodzonde zijn.

Na 45 minuten is de taart gaar en klaar om voor de glazuursessie! Om de carrotcake helemaal tot in de puntjes af te maken, kun je er nog een glazuur bij maken. Dit gaat heel makkelijk door 275 gram poedersuiker te mixen met ongeveer vier eetlepels sinaasappelsap. Het geheim van een goede glazuur is geduld. Begin met een grote massa poedersuiker en voeg steeds een heel klein beetje vloeistof aan je vaste massa toe. Mocht je geen fan zijn van sinasappel, dan kun je het sap ook vervangen door water of citroensap. Flink lang roeren, tot je een vrij vaste, dikke stroop hebt en deze lekker knoeierig over je taart gieten!

Heb je zelf ook een lekker recept? Stuur je recept (met foto) dan [email protected] of stuur je recept hier in.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept