Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Susanne: Marshmallow blokjes met chocola

  • Bakken

Weer een lekker ingezonden recept door Susanne. Een leuk idee om samen met de kinderen te maken, want het is zo lekker makkelijk en er kan vrij weinig fout gaan. Het moet wel een tijdje in de koelkast staan dus maak het wel ruim van te voren. Ook al is het niet erg gezond, iets lekker zoets op z’n tijd mag ook wel eens. 

Tijd: 15 min + circa 3 uur in de koelkast
Personen: 8-10

Benodigdheden: 

  • 150 gram marshmallows
  • 150 gram chocopops
  • 25 gram boter/margarine
  • 150 gram pure chocolade

Bereidingswijze: 

Smelt in een pannetje de boter, op een zacht vuurtje. Wanneer dit is gesmolten voeg je de marshmallows toe en wacht je tot ook deze volledig zijn gesmolten.Ondertussen bekleed je een ovenschaal met wat bakpapier, zodat je aan het eind het “marshmallow blok” makkelijk uit de ovenschaal kan krijgen.Wanneer de marshmallows zijn gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de chocopops erdoorheen.

Schep vervolgens het mengsel in de, met bakpapier bekleedde, ovenschaal. Probeer de bovenkant zo glad mogelijk te krijgen.

 

Vervolgens smelt je de 150 gram pure chocolade in een pannetje of au bain marie en giet je dit over de marshmallow mengsel heen. Je hoeft het verder niet aan te drukken, zorg er wel voor dat de hele bovenkant bedekt is met een laagje chocola. En dan nu laten opstijven in de koelkast.

Wanneer het voldoende is opgesteven, snijd je het in grote brokken en klaar om te serveren.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken