Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kaasstengels

  • Snacks

Kaas, Jorrit is er dol op. En niet alleen op kaas, maar ook op kaasstengels. We zijn de keuken ingedoken en hebben deze lekkere snack zelfgemaakt. Lekkerrr!

Recept voor circa 12 kaasstengels
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 6 plakken filodeeg (ontdooid)
  • circa 100 gr oude kaas
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Let op: zorg ervoor dat je filodeeg van goede kwaliteit koopt. Zelf hebben wij niet zo goede ervaring met het filodeeg van de AH, omdat het filodeeg super snel scheurt. Je kunt bijvoorbeeld bij een toko ook filodeeg kopen. Snijd het filodeeg in twee stukken. Snijd de kaas in reepjes. Leg een reepje kaas aan de rand van het filodeeg.

Vouw de zijkanten naar binnen en rol het filodeeg op. Smeer het einde van het filodeeg in met een beetje ei en plak het filodeeg dicht. Zorg ervoor dat je de kaasstengels goed strak oprolt en dat je ze goed dicht plakt aan alle kanten. Als het filodeeg niet goed is dichtgeplakt, stroomt de gesmolten kaas eruit.

Verwarm een laagje (zonnebloem)olie in een pan zodat je de kaasstengels kunt bakken. Als de olie warm is, doe je circa 3 kaasstengels in de pan en bak je ze een 2 minuten per kant totdat ze goudbruin zijn.

Tip: Je kunt de kaasstengels ook in de oven bakken, circa 15 minuten op 200 graden. Smeer ze dan wel in met een beetje ei of olie.
Volg ons ook op Pinterest en sla daar deze kaasstengels op!

Ook lekker: filodeegrolletjes met gehakt.

Onze kookboeken