Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kinder Bueno Cheesecake

  • Bakken

Kinder Bueno Cheesecake

Ja, je leest het goed: een Kinder Bueno Cheesecake! Als ik moet kiezen uit alle chocoladerepen en snoepjes die bij de kassa liggen, ga ik absoluut voor een Kinder Bueno, zo lekker! We waren dan ook zowel geshockeerd als extreem dankbaar toen we dit hemelse recept ontvingen van Anouk.We duiken dit weekend nog de keuken in om dit overheerlijke recept te maken. Als je benieuwd bent naar het recept, lees dan gauw verder. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Recept voor 10 personen/ 1 taart

Benodigdheden:

  • 8 pakjes Kinderbueno
  • 700 gram MonChou
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram roomboter ongezouten
  • 5 eieren
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 1 reep pure chocolade
  • 125 gram crème Fraîche

Kinder Bueno Cheesecake

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter al eventjes buiten de koelkast heeft gestaan zodat ‘ie inmiddels lekker zacht is. Verkruimel de koekjes en kneed de boter er doorheen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verspreid het koekjesmengsel over de bodem.

Bak dit 15 minuutjes in de oven. Hierna zet je het weg om af te koelen en zet je de oven op 200 graden. Ondertussen doe je de MonChou in een mengkom en mix je het tot een glad goedje. Maak 5 pakjes Kinder Bueno open(in totaal heb je dus 10 reepjes) en hak de inhoud plat in een kommetje.

Zet deze een minuutje in de magnetron. Voeg de suiker en meel toe aan de MonChou en doe de gesmolten Kinder Bueno er bij. Mix dit goed door elkaar. Splits nu twee van de eieren, zodat je daar alleen het eigeel van hebt.

Voeg dat en de overige hele eieren toe in de mengkom en mix alles tot een glad geheel. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen en giet het mengsel in de springvorm. Zet de cheesecake nu 15 minuten in de oven.

Haal het er uit en zet de oven terug naar 100 graden. Haal eventjes met een mes de rand van de cheesecake los en zet het weer in de oven. Laat de cheesecake een uur staan. Als ie klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je hem even afkoelen.

Na 15 minuten kan de cheesecake gewoon op het aanrecht verder afkoelen. Als de taart op kamertemperatuur is kun je gaan decoreren. Smelt de helft van de reep chocolade. Een kloddertje hier en een streepje daar door, zo over de cheesecake. Leg nu stukjes van de overgebleven Kinder Buenos in de chocoladeklodders en voilá!

Klaar! Ik heb nog wat chocosprinkles er bij gedaan, maar dat hoeft niet perse hoor. Is dit de hemel? JA. Dit is de hemel!

Bron: Anouk Kantelberg

Kinder Bueno Cheesecake

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken