Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kokoskoekjes met banaan

  • Bakken

Kokoskoekjes met banaan
Het is nog niet altijd even gemakkelijk om een gezond tussendoortje te vinden. Het liefst dan ook nog iets dat een beetje vult en liever nog, iets dat goed smaakt. Deze kokoskoekjes met banaan en havermout scoort op al deze punten toch zeker een ruime voldoende. Daarnaast kun je met dit recept ook goed variëren, dus je hoeft er ook niet snel uitgekeken op te raken.

Recept voor 8 kokoskoekjes met banaan
Tijd: 5 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 2 rijpe bananen
  • 75 gram havermout
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1 tl kaneel
  • handje cacao nibs

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de bananen met een vork. Voeg hier de havermout, kokos, kaneel en de cacao nibs aan toe. Heb je nou geen cacao nibs in huis, vervang deze dan eventueel met wat stukjes pure chocolade. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het resultaat is een stevig mengsel. Met behulp van twee eetlepels kun je het mengsel gemakkelijk over de bakplaat verdelen. Maak kleine bergjes, die je vervolgens met de bolle kant van de lepel plat drukt. Bak de koekjes in 15 a 20 minuten lichtbruin.

Tip: cacao nibs kun je gewoon bij de supermarkt vinden, zoals bij de Albert Heijn. Kokoskoekjes met banaanKokoskoekjes met banaan

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken