Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kokosmakronen met witte chocolade

  • Bakken

kokosmakronen
We waren laatst op een foodfestival waar ze overheerlijke kokosmakronen verkochten. Dit gaf ons de inspiratie om zelf eens kokosmakronen te maken. Ze zijn super lekker geworden! Jorrit heeft ze zelf uitgedeeld op kantoor. Lees hier hoe je heel simpel je eigen kokosmakronen maakt.

Recept voor 10 grote kokosmakronen of 20 kleinere
Tijd: 30 min

Benodigdheden:

  • 250 gram suiker
  • 250 gram geraspte kokos
  • eiwit van 3 eieren
  • 50 gr witte chocolade
  • evt. pure chocolade

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid het eiwit van het eigeel van drie eieren. Het eigeel kan je weggooien, dit gebruiken we niet. Klop het eiwit luchtig, het mag best wel stevig zijn. Hak de witte chocolade in stukjes. Voeg je kokos, witte chocolade en suiker toe en meng dit voorzichtig door het eiwit. Probeer zo voorzichtig mogelijk te roeren zodat het geheel zo luchtig mogelijk blijft. Gebruik een ijslepel of twee eetlepels om bolletjes te maken en leg deze op vetvrij papier. Bak je kokosmakronen in ongeveer 15 minuten of totdat ze mooi bruin zijn. De kokosmakronen mogen best een mooi bruin kleurtje krijgen. Laat ze afkoelen op een rooster en daarna, genieten maar! Een feestje om naar te kijken toch?

Tip: wij voegden 50 gram fijngehakte witte chocolade toe en versierde de kokosmakronen met wat gesmolten pure chocolade.
kokosmakronen
kokosmakronen

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken