Kookboeken Q&A

Zo rond de feestdagen stromen de vragen over onze kookboeken binnen. De mail staat er vol mee, maar ook de berichtenbox op Instagram puilt uit en de Facebookberichten kunnen we niet eens meer bijhouden (hebben we ook opgegeven trouwens, sorry!). Het leek ons een goed idee om de meest gestelde vragen met jullie te delen met daarbij uiteraard ook ons antwoord daarop. Lekker overzichtelijk en wie weet scheelt het jou weer een berichtje of mailtje aan ons typen.

Hebben jullie ook kookboeken?

Haha, ja die vraag wordt ook nog regelmatig gesteld grappig genoeg. Maar inderdaad die hebben we! Bij de volgende vraag hebben we ze allemaal even op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen de kookboeken?

Ieder boek heeft zo zijn eigen thema. Meestal verklapt de titel van de boeken al genoeg, maar we zullen ze nog even allemaal op een rijtje zetten.

200 hoofdgerechten – In dit boek, waarvan inmiddels de 29ste druk is verschenen(!), vind je echt alleen maar hoofdgerechten. 200 stuks om precies te zijn, pasta’s, ovenschotels, vlees, vis, soep en nog meer. Kortom enorm veel recepten om lekker veel inspiratie uit te halen. Hier bestel je jouw exemplaar van 200 hoofdgerechten.

1x kopen 5x koken – Met dit boek proberen we je te inspireren wat je kunt doen met restjes. Je hebt bijvoorbeeld een bloemkool gekocht, maar je hebt maar de helft nodig voor een gerecht. Wat te doen met de rest? Om te voorkomen dat de rest in de prullenbak belandt, hebben we per ingrediënt vijf verschillende recepten bedacht. Om even bij de bloemkool te blijven, zo eet je de ene avond bloemkoolcurry met kip en de volgende dag een lekkere bloemkoolsoep met een gevuld broodje. Hier bestel je jouw exemplaar van 1x kopen 5x koken.

Elke dag – In Elke dag vind je naast voornamelijk hoofdgerechten, ook wat ontbijtrecepten, bijgerechten en lekkere dingen om te bakken. Elke dag is een vernieuwde uitgave van ons allereerste kookboek (het kookboek voor doordeweeks). Naast dat we de recepten hebben vernieuwd, hebben we 50 extra recepten toegevoegd. Je hebt nu dus maar liefst 150 recepten om uit te kiezen. Als daar niks lekkers tussen zit… Hier bestel je jouw exemplaar van Elke dag.

ZOET – Jaaa als je een echte zoetekauw bent, dan wil je dit boek in huis hebben! 125 makkelijke bakrecepten die echt iedereen kan maken. Van cheesecakes en koekjes tot taarten en toetjes. En nog veel meer lekkers! Ook voor de feestdagen staan er heerlijke recepten in, wat dacht je bijvoorbeeld van een Sinterklaas tiramisu of een oliebollen cake? Hier bestel je jouw exemplaar van ZOET.

Op Reis – In Op Reis vind je heel gevarieerd aanbod aan recepten uit een boel verschillende landen. Zo staan er recepten in uit onder andere Korea, Vietnam, Indonesië, Japan, Spanje, Italië, Engeland, Amerika, Australië en Nederland. De recepten hebben een Lekker en Simpel behandeling gekregen en zijn daardoor makkelijk te maken met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Op Reis is de nog betere versie van ons eerder verschenen boek 100 snelle wereldrecepten. In Op Reis vind je niet 100, maar 125 recepten. We hebben van een aantal landen wat nieuwe recepten toegevoegd en daarbij zijn er ook een aantal nieuwe landen bijgekomen. Zin in een culinaire rondreis vanaf de keukentafel? Hier bestel je jouw exemplaar van Op Reis.

Vegetarisch – Het was best een uitdaging om 150 lekkere vegetarische recepten te bedenken zonder dat in ieder recept iets van een vleesvervanger wordt gebruikt. Maar het is erg goed gelukt, al zeggen we het zelf. En het leuke is dat we onder een heleboel recepten nog tips delen hoe je het helemaal plantaardig kunt maken én we delen ook op sommige pagina’s extra recepten. In het boek zitten dus eigenlijk rond de 160 recepten zonder vlees of vis. Van een lekkere pasta ovenschotel met spinazie tot chili sin carne en een Griekse frittata. Met dit boek laten we zien dat ook vegetarisch koken lekker en simpel kan zijn. Hier bestel je jouw exemplaar van Vegetarisch.

Welk boek raden jullie aan als eerste boek?

Oeh lastig, we vinden ze eigenlijk allemaal leuk natuurlijk haha. De boeken 200 hoofdgerechten en Elke dag zijn aanraders om als eerste in huis te halen. Met heel veel recepten om uit te kiezen staat er voor iedereen een hoop lekkers tussen.

Eet je nou overwegend vegetarisch of wil je juist graag proberen om wat minder vlees en vis te eten, dan is Vegetarisch uiteraard de beste keuze!

Ben je wat avontuurlijker ingesteld en wil je nieuwe dingen proberen, dan is Op Reis het boek wat je als eerste in huis wil hebben.

Is het kookboek voor doordeweeks nog ergens te koop?

Heel wat jaartjes geleden inmiddels verscheen ons allereerste kookboek. Het boek had de titel het kookboek voor doordeweeks. Van dat boek waren slechts 3.000 exemplaren verkocht en daar is het toen bij gebleven. In 2019 besloten we om het boek helemaal opnieuw vorm te geven, de recepten aan te pakken, nieuwe foto’s te maken en wat populaire recepten van de website toe te voegen. Zo is het doordeweekse kookboek omgetoverd tot het boek met de titel Elke dag. Dus haal je Elke dag in huis, dan haal je ook de verbeterde versie van ons kookboek voor doordeweeks in huis.

Zitten er veel dubbele recepten in de boeken?

Het antwoord is vrij kort, namelijk nee. Je vindt geen dubbele recepten in de boeken. Dus heb je bijvoorbeeld 200 hoofdgerechten al in de keuken staan, dan hoef je niet bang te zijn dat in Vegetarisch of in Elke dag dezelfde recepten staan. Het kan wel voorkomen dat er in twee boeken lasagne recepten worden gedeeld, maar bijvoorbeeld in het ene boek een lasagne met zalm en in het andere boek een vegetarische lasagne.

Wat houdt het ‘Mijn receptenboek’ precies in?

Het Mijn Receptenboek, ja die hadden we ook nog inderdaad! Het idee voor het Mijn receptenboek is ontstaan tijdens een middagje opruimen bij Sofie haar ouders. Daar vonden we een soort poëzie album waar familie en vrienden een recept in konden opschrijven. Dat vonden we zo onwijs leuk, een boek vol met lekkere familierecepten zodat de recepten voor altijd bewaard zouden blijven en je het kan doorgeven aan de volgende generatie.

Van het een kwam en het ander en een paar maanden later was het Mijn Receptenboek een feit. In het Mijn Receptenboek kun je jouw favoriete recepten opschrijven. Om de pagina’s mooi op te maken zitten er leuke stickervellen bij en we hebben je een handje geholpen door ook wat voorgedrukte invulpagina’s in het boek te doen. Kom je nou wat lekkers tegen in een tijdschrift? Dan knip je het uit en plak je het in het boek.

Tot slot zit er ook nog een handig boekje bij om zelf weekmenu’s samen te stellen en de benodigde boodschappen op te schrijven.

Van het Mijn Receptenboek zijn nog maar een paar 100 exemplaren te bestellen en voorlopig komt er nog even geen herdruk van. Bestellen? Dat kan hier.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *