Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

2 lekkere en simpele kraamhapjes

  • Snacks

2 kraamhapjes
Ik maak dit artikel op maandag 10 juli. Tegen de tijd dat dit artikel online komt zou ik al bevallen kunnen zijn van ons meisje (of niet, zo spannend!). Ik verwacht zelf dat ze pas na 2 september (de uitgerekende datum) komt, maar we gaan het vanzelf zien. Over tot de orde van de dag: 2 lekkere en simpele kraamhapjes. We delen een ‘recept’ voor prinskoekjes met muisjes en chocozoenen met muisjes. Beide SUPER simpel om te maken, maar weer eens wat anders dan een beschuitje met muisjes.

Prinskoekjes met muisjes
Wat heb je nodig?

  • Prinskoekjes (zo veel als dat je wilt trakteren)
  • Chocolade (smaak naar wens) of glazuur
  • Muisjes

Bereidingswijze
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Blijf goed roeren, net zo lang totdat de chocolade volledig gesmolten is. Gebruik je glazuur, volg dan de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf een glad papje van poedersuiker met water.
Smeer wat chocolade of glazuur op het prinskoekje. Besprenkel de prinskoekjes met de muisjes en laat afkoelen.
Lekker smullen!

Chocozoenen met muisjes
Wat heb je nodig?

  • Chocozoenen
  • Versiering naar keus (hier: roze en witte suikerparels en blauwe muisjes)
  • Gasfornuis of föhn

Bereidingswijze
Verwarm de bovenkant van de zoenen kort door ze even bij het vlammetje van je gasfornuis te houden of door de föhn er kort op te laten blazen. Let er wel op dat je vooral de bovenkant verwarmt en probeert de onderkant te ontzien want anders kunnen ze instorten. Dip de zoenen in je versiering en laat het even afkoelen. En klaar ben je!
Bewaar de zoenen in de originele verpakking zodat je ze makkelijk kunt opbergen en eventueel kunt vervoeren. Zo kun je ze gerust een week van tevoren maken. Wel zo makkelijk als je bijna op het punt van bevallen bent. Geniet ervan!

Onze kookboeken