Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker gekruid eitje uit de magnetron

  • Lunch

Een broodje ei, maar dan net even anders. Lekker gekruid en uit de magnetron, heerlijk als eenvoudig lunch gerecht. Als enorm liefhebber van ei, ben ik altijd benieuwd naar lekkere en leuke variaties met ei. Nu kwam ik onlangs een leuke gadget tegen, de “Ovo”. Een silicone omhulsel waarin je een eitje kan koken, in de magnetron of au bain marie. Zelf heb ik al eerder eitjes “gekookt” in de magnetron, maar dan gewoon in een grote mok.

Benodigdheden: 

  • 1 ei
  • Kwart van een klein rood uitje
  • Kruiden naar keus
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze: 

Begin met het verwarmen van een lekker stokbroodje. Vervolgens snijd je een klein rood uitje, ik heb zelf ongeveer een kwart gebruikt. Breek een eitje boven een mok of de “Ovo”. Voeg nog wat kruiden naar keuze toe en het kan de magnetron in (800w).

Ik heb zowel de mok als de Ovo gebruikt. Beide zijn prima gelukt, alleen wil het eitje nog wel een beetje ploffen. Op de “Ovo” zit een speciaal dekseltje, dus dan voorkom je dat er een paar stukjes ei in de magnetron terecht komen.

Wanneer het eitje ongeveer 30 (zacht) tot 50 (hard) seconden in de magnetron heeft gezeten, is het klaar. Nu kun je het serveren op een lekker broodje, op de pasta of gewoon lekker zo opeten. Super eenvoudig, snel en erg lekker!

Een broodje ei, maar dan net even anders. Lekker gekruid en uit de magnetron, heerlijk als eenvoudig lunch gerecht.

Onze kookboeken