Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Marmer tulbandcake

 • Bakken

Marmer tulbandcakeMet kerst is het toch altijd leuk om een beetje uit te pakken. Dit hoeft niet meteen moeilijk en ingewikkeld te zijn maar bijvoorbeeld een cake gemaakt in een tulbandvorm ziet er toch net wat leuker uit dan een gewone cake. Giet bijvoorbeeld eens een lekker karamelsausje of chocoladesausje over de cake en de cake ziet er meteen super feestelijk uit! Op zoek naar meer lekkere en simpele kerstrecepten? Klik dan hier voor onze kerstrecepten.

Benodigdheden:

 • 200 gram suiker
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 5 eieren
 • 250 gram boter
 • 125 gram melkchocolade

 photo IMG_5697_zps132ee3e5.jpgBereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een bakje in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Smelt in een ander bakje de chocolade. Meng in een grote kom de suiker met het zelfrijzend bakmeel, de eieren en de boter. Meng dit net zo lang totdat alles goed door elkaar is gemengd.
 photo IMG_5699_zps3ae6b0c5.jpgVet een cakevorm/tulband vorm in met wat boter of een bakspray. Schep de helft van het cakebeslag in de tulbandvorm. photo IMG_5702_zpsdd62ae22.jpgMeng vervolgens de chocolade door de rest van het beslag en schep vervolgens ook de andere helft van het beslag in de tulbandvorm. Meng vervolgens met een sateprikker alles even goed doorelkaar. De cake moet voor circa 65-70 minuten in de oven.Marmer tulbandcakeMarmer tulbandcake

Onze kookboeken

5 reacties op “Marmer tulbandcake”
 • Bij gebrek aan een tulband, heb ik deze gemaakt in een appeltaart vorm. De temperatuur iets naar beneden gesteld (160 c). En ongeveer 60 min gebakken. Wat extra vanillesuiker bijgevoegd. En toen smaakte deze cake helemaal TOP!

 • yvonne

  Dit is een heel slecht recept, ik heb vandaag de tulbandcake gebakken, precies volgens het recept, veel te donker geworden, eigenlijk licht verbrand, en nee, ik had de oven niet te hoog,
  precies de temperatuur aangehouden en ook de tijd, toen een tweede gebakken, zonder chocolade, ook mislukt, de binnenkant was sponsachtig , de buitenkant gortdroog!
  Ik denk dat de temperatuur te hoog is, en waarom moet de boter gesmolten worden?

 • Ina

  Wat ben ik jullie dankbaar dat je zulke heerljke gerechten tovert zonder een ellenlange lijst van ingredienten! 😀

  • sylvia

   Haii,

   Nog even wat toevoegingen/weglaten of hoe je het maar bekijkt.

   Je kan de reep ook vervangen door een paar eetlepels(3 of 4)cacao en een ei vervangen door een eetl.azijn.
   Wellicht wat goedkoper en de smaak is hetzelfde.gr

   • Ina

    Sylvia:
    Je tip om de chocola te vervangen door cacao zal ik zeker onthouden! Hoewel dit recept vraagt om MELKchocolade.
    Maar waarom zou je azijn in een cake doen in plaats van eieren? Eieren zijn heerlijk en goed voor je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.