Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Nutellacake in drie minuten

 • Bakken

 

Een lekkere chocoladecake met nutella in 3 minuten!

Tijd: 5 min.

Benodigdheden:

 • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
 • 4,5 eetlepels suiker
 • 1 ei
 • 3,5 eetlepels Nutella
 • 3 eetlepels melk
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels cacao-poeder

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten toe aan een grote beker en roer alles goed door elkaar. Zorg ook dat je alles op de bodem goed mengt.

Het cakemengsel kan nu de magnetron in op de hoogste stand voor ongeveer 2,5 minuut. Dit kan per magnetron verschillen maar ik had mijn magnetron op 900 watt voor 2,5 minuut.

Als je de nutellacake serveert doe er dan nog een lekkere dot slagroom op en wat chocoladesaus.

 

Onze kookboeken

28 reacties op “Nutellacake in drie minuten”
 • lor

  mijn cake is ontploft in de microgolfoven maar ik heb het toch geproefd en hij was suuuper lekker in het begin dacht ik dat hij naar olijfolie ging smaken door de geur maar het is toch goed gekomen. Lekker!
  Ik heb de cacao door nesquick vervangen, kan dat de reden zijn ?

 • Ik moest nu ook maar meedoen met dat hele ‘cake in a mug’ gedoe. Ik maakte ‘m uit voorzorg voor een te grote cake in een schaaltje. Maar nee, ik hou niet van de structuur. Ik heb ‘m weg moeten gooien…

 • Jelle

  Heerlijke maar wel ongezond want in de olie zit al 375 kcal
  (12 jaar)

 • Maaktnietuit

  Hey, Ik heb het gemaakt, het is redelijk gelukt alleen was mijn mok te klein. Ik moest de magnetron steeds stop zetten omdat de mok overstroomde.
  Voor de rest was het wel heel lekker 😉
  Xx

 • Esther

  Dank je wel voor je snelle reactie! Helemaal in stijl van het recept dus 😉
  Ik las ergens anders dat je er beter zonnebloemolie voor kan gebruiken omdat die smaak neutraler is, iemand anders schreef Bleu Band vloeibaar te gebruiken, en weer een ander zweerde juist wel bij de olijfolie. Next time, next choice!

 • Esther

  Wat een bere-leuk idee! Inderdaad leuk voor kinderfeestjes ofzo. Het effect is zo grappig! Het enige totaal niet lekkere vind ik de (nogal nadrukkelijk aanwezige smaak van) olijfolie! Kan daar iets anders voor worden gebruikt? Vloeibare margarine?? Graag lees ik iets van je.

  • Lekker en Simpel

   Bedankt voor je reactie! Je kan natuurlijk ook een andere olie gebruiken voor de nutellacake, zoals: kokosolie, plantaardige olie of zonnebloemolie. Ik hoop dat de nutellacake dan lekkerder smaakt! 🙂

 • céline

  Hey
  Ik was er van overtuigd dat dit niet ging werken, tot ik het heb uitgeprobeerd. Het werkt inderdaad. En het is nog eens lekker ook!!

 • sandra

  ik vond dit receptje vanmiddag,en men zoontje van 6 heeft hem net gemaakt,(met klein beetje hulp van mama om in de oven te doen) :),en vind hem heel lekker en is nog leuk om te doen,dank je wel x

 • Anouk

  Hmmm net geprobeerd, hij is goed gelukt. Lekker makkelijk en simpel 🙂

 • Angelia

  heeeeerlijk!
  hij is bij mij super gelukt!
  Ik ga hem serveren bij mij op school met valentijn

 • Susan

  Dit recept is echt geweldig. Ik organiseer samen met een vriendin kinderfeestjes, en we laten de kinderen dit altijd zelf maken, halve portie per kind, zonder de cacao. Ze vinden het geweldig! Zelf smul ik er ook altijd van haha. Ontzettend bedankt!

 • Saartje♥

  hey,ik heb het geprobeerd
  een beetje mislukt :(.
  het is geen echt cakje geworden maar een brijtje.
  en er waren brokken in. HET IS HELEMAAL MISLUKT, mijn brijtje was te groot en mijn mok was te klein!
  groetjes Saartje♥

  • Lekkerensimpel

   Leuk dat je het hebt geprobeerd maar wat jammer dat het mislukt is! Elke magnetron verschilt ook! Had je het goed gemengd of moest het misschien niet nog iets langer in de magnetron?

 • Bloempje

  Is dit allemaal voor 1 beker?
  & zo ja, kan je er dan ook minder in doen?
  Ik ben namelijk van plan om dit op een feestje te doen
  en dan zij het wel veel ingredienten..

  • Lekkerensimpel

   Dit is inderdaad allemaal voor 1 beker, maar wel een vrij grote. Wil je een aantal (wat kleinere) maken, dan kun je ook prima de helft van de ingredienten gebruiken en een wat kleinere mok. En dan heb je een hartstikke leuk feestelijk hapje!

 • Wat een geniaal idee! :p Ga het vandaag nog uitproberen met mijn neefje en nichtje:)

 • SANNE

  Kan je niet iets anders doen inplaats zelfrijzend bakmeel?
  We hebben geen zelfreizend bakmeel

 • Gitta

  Wat een grappig recept.
  Ik zie alleen op de foto van de ingredienten ook een pak cacao staan, en die zie ik niet in de lijst van benodigdheden. Hoort dat er nog bij?

  • Lekkerensimpel

   Wat goed dat het jou is opgevallen! Ik was helemaal vergeten om de cacao aan de ingrediëntenlijst toe te voegen. Maar ik heb het gister meteen even veranderd! Bedankt!

 • rilana

  Hmmmm, deze nutellagek gaat dit vandaag gelijk proberen. wat hebben jullie toch heerlijke recepten! mijn kookkunsten zijn door jullie al aardig bijgebracht. Koken is door jullie helemaal niet zo moeilijk!

 • Gea

  Vraag me af hoeveel caloriën hier wel niet in zitten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.