Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pulled pork

  • Hoofdgerecht

Pulled porkPulled pork stond al heel lang op ons lijstje met ‘recepten die we nog eens willen maken’ en nu eindelijk is het ervan gekomen! Het resultaat was errrrg lekker. Wij hebben dit recept gemaakt met onze Crock pot Express, een super handig multifunctioneel apparaat. Maar je kunt de pulled pork ook gewoon in een pan klaar maken, het kost dan wel wat meer tijd.

Recept voor 4 personen
Tijd pan: 30 min. + 4-5 uur
Tijd instant pot: 30 min. + 60 min.

Benodigdheden:

  • 1 kilo schouder karbonades
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml bbq saus
  • 250 ml water
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl tijm
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • serveren met koolsalade

Bereidingswijze:

Tip: wij hebben het vlees met bot en al gebakken en het bot pas aan het eind verwijderd. Je kunt ook het vlees van te voren in stukken snijden en dan meteen het bot verwijderen.

Met een pan:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan. Bak de ui, knoflook en vlees. Als het vlees rondom bruin is voeg je de rest van de ingrediënten (bbq saus, water, paprikapoeder, tijm en suiker) toe. Laat dit ongeveer 3 uur op heel zacht vuur pruttelen totdat het vlees uit elkaar valt. Voeg eventueel zo nu en dan een scheutje water toe als het geheel te droog wordt. Ondertussen kun je de koolsalade maken. Haal daarna het vlees uit de pan en pluk/trek het vlees uit elkaar en verwijder eventueel stukjes bot (tenzij je dit al had gedaan). Doe het vlees terug in de pan bij de saus en laat de saus nog een beetje inkoken. Je kunt ook een beetje allesbinder/maizena toevoegen om de saus wat dikker te maken. Serveer de pulled pork op een broodje met koolsalade.

Met de instant pot:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in de instant pot. Klik op de ‘saute’ functie. Bak de ui, knoflook en vlees. Als het vlees rondom bruin is voeg je de rest van de ingrediënten (bbq saus, water, paprikapoeder, tijm en suiker) toe. Zet de deksel op de instant pot en doe het ventiel dicht. Klik op het ‘meat’ programma, en laat dit ongeveer 60 minuten pruttelen. Ondertussen kun je de koolsalade maken. Haal daarna het vlees uit de pan en pluk/trek het vlees uit elkaar en verwijder eventueel stukjes bot. Doe het vlees terug in de pan bij de saus en laat de saus nog een beetje inkoken. Je kunt ook een beetje allesbinder/maizena toevoegen om de saus wat dikker te maken. Serveer de pulled pork op een broodje met koolsalade.
Pulled pork
Bewaar het recept voor pulled pork op Pinterest!
Pulled pork
Ook lekker: quesadilla met gehakt.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken