Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker en Simpel test de Philips Airfryer

 photo PicMonkeyCollage_zpsd2a274fc.jpg

Zoals jullie in onze Food Photos van 17 maart hebben kunnen zien, kregen wij de Philips Airfryer tijdens een event van Mora. We kregen veel reacties van nieuwsgierige lezers die benieuwd waren naar onze ervaring met de Airfryer. We zijn de keuken ingedoken en inmiddels hebben we de Airfryer uitgebreid getest. Benieuwd naar onze mening over de Airfryer?

De Airfryer in het kort

De Airfryer is te vergelijken met een friteuse. Maar dan net even anders. Het nadeel van een frituurpan is die vieze stinkende olie. Met de Airfryer heb je daar bijna geen last van want je hebt geen tot nauwelijks olie nodig. Je kunt daardoor op een gezondere manier, onder andere snacks en frietjes, bereiden.

Hoe werkt de Airfryer?

De Airfryer is makkelijk in gebruik, er zitten maar twee knoppen op: een draaiknop om de temperatuur in te stellen en een knop om de tijd in te stellen. Het is een kwestie van 3/4 minuten voorverwarmen, vervolgens je frietjes, snacks of vlees erin en wachten tot het belletje gaat! Ondertussen kun je eventueel een salade maken, de tafel dekken of gewoon nog even lekker op de bank zitten.

Wat hebben we in de Airfryer getest?

 • frietjes (diepvries)
 • frikandellen/kroketten
 • kleine snacks (zoals kaassouffles, bitterballen, bamihapjes)
 • verse koteletten (ingesmeerd met een beetje olie)
 • drumsticks (diepvries)
 • gegrilde groenten

 photo IMG_4226_zps0c4d88ed.jpg

We kunnen eigenlijk gewoon zeggen dat we blij verrast zijn dat alles super goed en lekker uit de Airfryer is gekomen. We hadden bijvoorbeeld verwacht dat een kaassouffle of een kroket er niet krokant uit zou komen, maar het tegendeel bleek waar te zijn! Zowel de kroketten als de kaassouffles kwamen er goed uit en voelde ook niet zo vet aan. Als je iets voor het eerst in de Airfryer maakt, bijvoorbeeld drumsticks, is het een beetje uitvogelen hoe lang ze erin moeten. Er wordt door Philips wel een tijdsaanduiding gegeven voor verschillende gerechten, zodat je een beetje een idee hebt. Het is dan vervolgens een kwestie van even in de gaten houden.

Misschien handig om te weten: op een aantal snacks van Mora wordt op de verpakking vermeld hoe lang de snacks in de Airfryer moeten, zoals de kroketten en borrelsnacks.

Naast bovenstaande gerechten schijn je zelfs cakes en quiches in de Airfryer te kunnen maken. Wij hebben dit helaas nog niet kunnen testen maar dat gaan we zeker nog wel doen! Wij hebben zelf de Airfryer waarin circa 600 gram in gaat. Voor 2 personen is dit groot genoeg! Ben je nou met meer personen, dan is er eventueel een XL versie. Het enige wat misschien een minpunt zou kunnen zijn (voor ons niet!) is dat bijvoorbeeld frietjes bereiden in de Airfryer meer tijd kost dan in een traditionele friteuse. Frietjes hebben ongeveer 15 minuten nodig voordat ze klaar zijn.

Voordelen:

 • Er komt geen tot nauwelijks olie aan te pas
 • Het is een kwestie van even voorverwarmen, ingrediënten erin en wachten tot het klaar is!
 • De Airfryer is super makkelijk schoon te maken. De onderdelen die vies worden, kunnen gewoon in de vaatwasser
 • Minder sterke frituurlucht
 • Je kunt met de Airfryer meer maken dan alleen frietjes bijvoorbeeld kroketten, visfilets, vissticks, groenten, koteletten en quiches.

Onze kookboeken

18 reacties op “Lekker en Simpel test groentefriet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *