Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Risotto alla milanese

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
risotto alla milanese

Risotto, mmm, ik ben er gek op! Risotto alla Milanese heb ik ooit eens in een restaurant gegeten maar zelf nog nooit gemaakt. Het is een traditioneel risotto recept met saffraan. Je kunt de risotto serveren met bijvoorbeeld panzanella (een broodsalade) of wat dacht je van een gegrilde kipfilet en een salade caprese.

Aan de slag met de risotto alla milanese!

Zorg ervoor dat de bouillon heet is en voeg de saffraan toe aan de bouillon. Laat dit even staan en snipper ondertussen de sjalotjes. Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de sjalotjes toe en bak 2-3 minuten. Daarna kan de rijst erbij. Meng alles goed door elkaar en bak de rijst 1 minuut mee. Daarna blus je de rijst af met de wijn. Na 2 minuten kan er een schep bouillon bij zodat de rijst net onderstaat. Als de bouillon is opgenomen, voeg je weer een scheut bouillon toe. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (dit duurt ongeveer 20-25 minuten). Zet het vuur uit en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper toe. Eventueel kun je ook nog een klein klontje boter toevoegen.

Let op: ik had zelf per ongeluk te weinig saffraan aan de bouillon toegevoegd waardoor de risotto niet zo geel van kleur is geworden. Als je de benodigdheden uit dit recept aanhoudt, wordt de risotto dus wat geler van kleur ­čśë

Risotto over? Maak dan de volgende dag deze risottoballetjes!

Tip: je kunt dit recept ook in de Crockpot Express maken. In plaats van dat je beetje voor beetje de bouillon toevoegt, voeg je in 1x de bouillon toe en zet je de deksel op de pan. Maak het ventiel dicht en zet de Crockpot op het rijst programma (high) voor 12 minuten.

risotto alla milanese

Bewaar het recept voor de risotto alla Milanese op Pinterest! 

risotto alla milanese

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken