Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Roomboter krakelingen

  • Bakken

krakelingen3
Annemieke van Sweet Little Kitchen stuurde ons dit heerlijke recept voor roomboterkrakelingen. Je hebt er niet veel voor nodig en ze zijn lekker snel klaar, ideaal om bijvoorbeeld te doen met de kinderen op zondag! Ook lekker om te trakteren op een verjaardag. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Recept voor 10 krakelingen
Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • kaneelsuiker (of een mengsel van kaneel en kristalsuiker)
  • 100 gram chocola (melk of puur, wat je lekker vindt)
  • 1 eidooier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi het roomboterbladerdeeg. Leg de 4 plakjes bladerdeeg boven op elkaar en maak er met een deegroller een groot vierkant van, ongeveer 20x20cm. Snijd er rechte repen van van ongeveer 1,5 tot 2 cm dik. Vouw er dan een krakeling van (zie de foto’s hieronder). Hiervoor kan je gerust een beetje aan het deeg trekken.
Krakelingen vouwen
Smeer de krakelingen in met de eidooier .Verdeel er vervolgens wat kaneelsuiker over. Laat de krakelingen even 10 minuten rusten op de bakplaat; dan behouden de krakelingen in de oven beter hun vorm. Bak de krakelingen in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Hou ze goed in de gaten, want het kan ineens snel gaan. Laat ze daarna afkoelen terwijl je de chocolade voorbereid. Smelt 100 gram chocolade in de magnetron of au bain marie. Dip de krakelingen in de chocolade en leg ze weer op de bakplaat. Als de chocolade hard is geworden, zijn ze klaar om opgegeten te worden!

Bron: Sweet Little Kitchen
krakelingen vouwen
krakelingen3
Tip: strooi kleine nootjes over het nog zachte chocolade voor een extra feestelijke traktatie! 

Onze kookboeken